iPhone HDR-functie beter dan foto-apps Pro HDR en TrueHDR?

Presteren camera-applicaties voor HDR-fotografie minder goed als Apple's HDR-fotofunctie? In een vergelijkende test blijkt het wel mee te vallen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hdr foto
Voel je je achtergesteld omdat op jouw iPhone geen HDR-fotografie mogelijk is, dan heeft het zin om eens naar een vergelijking tussen Apple’s HDR-functie en al langer bestaande apps Pro HDR en TrueHDR te gaan kijken. Met losse apps blijkt het resultaat even goed of zelfs beter te zijn.

Het bewijs daartoe leveren fotoseries van AppAdvice en Glyn Evans. Zij hebben foto’s met Apple’s HDR-functie vergeleken met de twee foto-apps.

Apple’s HDR-functie richt zich op de gelijkmatige belichting van de hele foto, waarbij ook rekening wordt gehouden met verzadiging en contrast. Het resultaat is een subtiel verbeterde versie van de foto. TrueHDR en Pro HDR richten zich daarentegen meer op het eindresultaat. De uiteindelijke foto is daardoor radicaler aangepast, met soms wat overdreven kleuren. Voor mensen die nog geen iPhone 4 hebben is er überhaupt geen keuze: zij zijn op de applicaties van derden aangewezen, maar gezien de resultaten hoeven ze niet het idee te hebben dat ze iets missen.

hdr fotos

Toch hebben de ontwikkelaars van HDR-applicaties geen vrij spel: ze hebben geen volledige toegang tot alle camerafunctionaliteiten. Pro HDR heeft als voordeel dat je ook een handmatige modus hebt: daarbij kun je aantikken welke punten licht en donker zijn. TrueHDR heeft alleen een handmatige modus en is iets trager.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2010, 21:45
Categorie Apps
Onderwerp hdr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.