Gerucht: FaceTime ook voor Mac OS X en Windows

Volgens Mac4Ever wil Apple FaceTime ook naar de Mac en de Pc brengen, meldt Mac4Ever.

iChatEerder dit jaar introduceerde Apple de iPhone 4 als eerste apparaat met een zogenaamde frontfacing camera en ondersteuning voor FaceTime-videogesprekken. Dit werkte vooralsnog alleen van iPhone 4 naar iPhone 4, maar met de introductie van de vierde generatie iPod touch met videocamera kunnen ook iPod touch-gebruikers deelnemen. De Franse website Mac4Ever meldt nu dat Apple van plan is om FaceTime ook voor Mac OS X en zelfs op de Pc te gaan introduceren.

Volgens de website wil Apple FaceTime, wat volgens het bedrijf een protocol is dat is gebaseerd op meerdere open standaarden, ook naar de Mac OS X en naar Windows brengen. Op de Mac ligt het voor de hand dat Apple gebruikmaakt van iChat, de chatapplicatie die standaard met het Mac OS X-besturingssysteem meegeleverd wordt. Hiermee is het nu al mogelijk om videogesprekken te voeren, maar alleen met AIM- of MobileMe-gebruikers. Voor Windows-gebruikers betekent dit dat Apple mogelijk met een Windows-versie van iChat komt.

Als we de website mogen geloven zal ook iLife ’11, Apple’s softwarepakket met onder meer video- en fotobewerkingssoftware, spoedig zijn debuut gaan maken. Eerder meldde (Google Translate) de website al dat in de nieuwe versie iDVD, de software om zelf van videomateriaal dvd’s te maken, zou ontbreken en dat alle applicaties de switch naar 64-bit gaan maken. Het pakket zou 79 dollar moeten gaan kosten.

Zoals gewoonlijk moeten geruchten met een korrel zout genomen worden. Mac4Ever wist echter in het verleden de Magic Mouse, de nieuwe Apple remote en de iPad correct te voorspellen.

Via: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2010, 14:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen chatten, facetime, iPhone 4, ipod touch, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.