iPhone groeit in Canalys’ wereldwijde smartphonecijfers

Volgens cijfers van Canalys is de iPhone beter verkocht dan de Blackberry, die nogal terugviel in de cijfers.

smartphonesCanalys heeft nieuwe cijfers uitgebracht voor de wereldwijde smartphone-markt. Daaruit blijkt dat Apple de bestverkochte telefoon in de VS heeft: ze hebben 26,2 procent van de markt en verslaan daarmee RIM’s Blackberry (24,2 procent). Vorig kwartaal waren de verhoudingen nog omgekeerd: Blackberry stond op 32 procent en de iPhone op 21,7 procent. Android doet het in de VS ook goed: ze maakten het afgelopen kwartaal een groei door van 886 procent. Vergeleken met vorig jaar is de groei zelfs 1.309 procent.

Wereldwijd heeft Apple ook een voorsprong op RIM (17 versus 15 procent). Op wereldniveau is Symbian (vooral Nokia) nog steeds de grootste speler: in de 56 landen die Canalys onderzocht heeft is Nokia in 37 landen de topspeler. De lancering van nieuwe Symbian-toestellen, met name de Nokia N8, zal een boost geven aan de feestdagenverkoop en de vooruitzichten voor 2011 zijn ook goed. Wel vindt Canalyst dat Nokia geen echt high-end product heeft, om tegen de iPhone en Android-toestellen te kunnen concurreren. Onderzoeker Pete Cunningham:

De markt beweegt snel en Nokia moet begin volgend jaar dringend een spannend high-end MeeGo-toestel uitbrengen, om de reputatie als innovatieve technologieleider terug te krijgen en om de leidende positie in de markt te houden.

Toestellen op Microsoft’s mobiele OS zijn maar goed voor 3% van de wereldwijde smartphone-verkopen in het derde kwartaal van 2010. Dat gaat het komende kwartaal met de lancering van Windows Phone 7 verbeteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2010, 15:07
Categorie iDevices
Onderwerpen android, canalys, nokia, statistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.