iPhone-gebruik op Flickr neemt plotseling af

De iPhone was lange tijd de populairste camera op Flickr, maar er is een plotselinge terugval te merken. Is de iPhone minder populair geworden of speelt er iets anders? De officiële iPhone-applicatie van Flickr blijkt er iets mee te maken te hebben.

iphone flickrApple lanceert een iPhone met betere camera en Flickr introduceert een officiële applicatie: twee gebeurtenissen waarvan je zou verwachten dat het publiceren van foto’s op Flickr alleen maar toeneemt. Dat blijkt niet het geval: het gebruik van de iPhone op Flickr is opeens dramatisch afgenomen, terwijl het ‘marktaandeel’ van andere cameratelefoons op Flickr hetzelfde is gebleven.

Wekenlang was de iPhone nog de populairste camera op Flickr en versloeg daarmee de Canon EOS Digital Rebel XTi. Bij de meeste camera’s is er wel een kentering te zien, die misschien iets te maken heeft met het einde van de zomervakantie op het noordelijk halfrond. Maar bij de iPhone blijkt de terugval veel groter.

De oorzaak ligt waarschijnlijk bij de nieuwe, officiële Flickr-applicatie voor de iPhone. Die zendt namelijk geen camera-informatie mee, terwijl veel andere Flickr-apps voor de iPhone dat wel doen. Hoe meer mensen overstappen op de officiële Flickr-applicatie, hoe slechter de iPhone zal scoren op Flickr. Toch zijn er volgens The Next Web nog andere factoren in het spel, want de applicatie is nog maar vanaf dinsdag beschikbaar en de terugval is al eerder begonnen. Mogelijk heeft het iets te maken met de iPhone 3GS: gebruikers gingen de eerste weken fanatiek aan de slag met de verbeterde camera, maar daarna was de nieuwigheid er wel weer een beetje vanaf.

Via: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2009, 23:15
Categorie Apps
Onderwerpen flickr, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.