iPhone Dev Team: drie mogelijke jailbreaks voor iOS 5.1 (jailbreak)

Volgens het iPhone Dev Team ziet de toekomst er rooskleurig uit voor gebruikers die wachten op een jailbreak van iOS 5.1 of de derde generatie iPad.

Jailbreak op iPad 3Volgens het iPhone Dev Team ziet de toekomst er rooskleurig uit voor gebruikers die wachten op een jailbreak van iOS 5.1 of de derde generatie iPad. Gebruikers die een nieuwe iPad aanschaffen wordt aangeraden hun iPad niet te updaten naar nieuwere firmwareversies dan de versie die geïnstalleerd is op het moment dat ze de iPad ontvangen. Eén methode was al bekend, een oudere methode blijkt te kunnen worden hergebruikt en tot slot wordt er gesproken over een methode waarover tot nu toe publiekelijk niets bekend was.

Ten eerste kan de methode die eerder bij de iPad 2 gebruikt werd, maar niet publiekelijk uitgebracht kon worden, vier maanden later nog steeds gebruikt worden. Dit betekent dat de hackers in ieder geval een voet tussen de deur hebben om de noodzakelijke kernel dumps op de 3e generatie iPad te bemachtigen. Daarnaast beschikt Stefan Esser over exploits waarmee een jailbreak op iOS 5.1 uit kan worden gevoerd, zoals we gisteren al berichtten. Volgens het iPhone Dev Team gaat het waarschijnlijk om een andere methode dan dat hen bekend is. Tot slot heeft het iPhone Dev Team een blik kunnen werpen op delen van de code van een andere jailbreak-methode die onderzocht wordt iemand die nauw verbonden is aan de Cydia repositories (bronnen) scene. Hoewel ook @pod2g actief op zoek is naar kwetsbaarheden in iOS 5.1 wordt zijn poging door het iPhone Dev Team nog niet meegeteld, aangezien zijn werk nog geen vruchten heeft afgeworpen voor deze firmwareversie.

Meer informatie is te vinden op de blog van het iPhone Dev Team.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2012, 10:25
Categorieën Achtergrond, iOS, Jailbreak
Onderwerpen ios 5, ipad 3, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.