iPhone Dev Team brengt PwnageTool 4.1 voor iOS 4.1 uit (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft zojuist een vernieuwde versie van PwnageTool voor Mac OS X uitgebracht waarin de limera1n-exploit geïmplementeerd is. PwnageTool is op dit moment primair bedoeld voor gebruikers met een iPhone 3G, iPhone 3GS of iPhone 4 die met behoud van hun jailbreak en unlock willen updaten naar iOS 4.1.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

PwnageToolHet iPhone Dev Team heeft zojuist een vernieuwde versie van PwnageTool voor Mac OS X uitgebracht waarin de limera1n-exploit geïmplementeerd is. PwnageTool is op dit moment primair bedoeld voor gebruikers met een iPhone 3G, iPhone 3GS of iPhone 4 die met behoud van hun (jailbreak en) unlock willen updaten naar iOS 4.1. Met PwnageTool kun je een custom firmware maken waarmee je zonder je baseband (modemfirmware) te updaten in iTunes kunt herstellen naar iOS 4.1. Met behulp van PwnageTool zullen toekomstige iOS-versies vermoedelijk untethered te jailbreaken blijven op iDevices die op de A4-chip gebaseerd zijn.

PwnageTool 4.1 voor iOS 4.1

PwnageToolMet behulp van PwnageTool kun je de hieronder genoemde iDevices jailbreaken op iOS 4.1 (en op iOS 3.2.2 wat betreft de iPad). Het jailbreaken van beta-firmwares van iOS 4.2 wordt niet ondersteund. Voor Windows gebruikers zal op een later moment sn0wbreeze 4.1 volgen.

In PwnageTool vind je voortaan een speciale DFU-knop. Deze knop leidt je door het proces om je toestel in de DFU-modus te zetten, maar zal ook de juiste exploit lanceren zodat je iDevice en iTunes om de tuin worden geleid. In de expert-modus kun je daarnaast voortaan zelf het IPSW-bestand (de originele firmware van Apple) selecteren. Je hoeft daardoor niet meer te wachten totdat deze met behulp van Spotlight is gevonden. Standaard zal de optie om te hacktiveren (Activate the iPhone) in de expert-modus ingeschakeld staan, dus als je gebruik maakt van een simkaart van een officiële provider dien je deze optie uit te schakelen.

Alléén als je PwnageTool gebruikt om de 2e generatie Apple TV te jailbreaken zal OpenSSH naast afc2 geïnstalleerd worden. Aangezien Apple gebruik maakt van een standaard wachtwoord (alpine) is dit een beveiligingsrisico wanneer je netwerk niet voldoende beveiligd is. Het is daarom aan te raden het standaard wachtwoord te wijzigen.

PwnageTool en toekomstige iOS-versies

In een recente tweet heeft MuscleNerd aangegeven dat ze waarschijnlijk een methode hebben gevonden om te zorgen dat je met PwnageTool naar toekomstige iOS-versies zult kunnen updaten met behoud van een untethered jailbreak (en een eventuele unlock). Dit betekent dat je geen verbinding hoeft te maken met een computer om je toestel opnieuw op te starten. Door de voor jouw toestel unieke handtekening voor iOS 4.1 op te slaan zul je altijd naar deze firmwareversie kunnen herstellen.

MuscleNerd

Vervolgens zou je dan altijd met behulp van een met PwnageTool gemaakte custom firmware naar latere firmwareversies kunnen herstellen – zonder dat er voor deze toekomstige firmwareversies nieuwe exploits hoeven te worden gevonden (voor een jailbreak op de iDevices die op de A4-chip gebaseerd zijn). Dit betekent dat jailbreaks voor deze toestellen voortaan binnen enkele dagen kunnen volgen nadat Apple een nieuwe firmwareversie beschikbaar heeft gemaakt. Op de iPhone 3G en de 2e generatie was dit al eerder mogelijk.

PwnageTool is te downloaden op de website van het iPhone Dev Team.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:35
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iphone dev team, jailbreak, pwnage tool

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.