‘iPhone-beperkingen doen Apple meer kwaad dan goed’

ZDNet-columnist Rupert Goodwins vindt dat de beperkingen die Apple aan ontwikkelaars oplegt, uiteindelijk tegen het bedrijf zullen werken. De iPhone is geen IBM PC uit 1981 meer, maar een smartphone waarop gebruikers zelf in alle vrijheid applicaties willen installeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Rupert GoodwinsApple geeft ontwikkelaars weliswaar de mogelijkheid om iPhone-applicaties te ontwikkelen, maar volgens commentator Rubert Goodwins van ZDNet zijn de opgelegde beperkingen daarbij geen handige zet. De auteur schrijft, dat Apple de applicatie-ontwerpers of de gebruikers niet echt vertrouwd. Of misschien wil Apple de beste software voor zichzelf houden, zoals VoIP, zodat de telecomoperators niet in opstand komen. Hoe dan ook, de keuze van Apple kan wel eens nadelig uitpakken. De iPhone is geen iPod maar een smartphone die mensen naar eigen wens willen aanpassen en inrichten.

Rupert Goodwins denkt terug aan de nachtmerrie van MS-DOS, toen het een hele uitdaging was om applicaties voor dit “middeleeuwse besturingssysteem” te maken. Volgens Goodwins moet Apple zich realiseren dat het geen 1981 maar 2008 is. Apple heeft misschien goede argumenten voor de beperkingen, bijvoorbeeld dat ze geen honderden onafhankelijke applicaties willen die allemaal netwerk- en telefoon-aanroepen versturen, waardoor de batterij in no-time leeg zal raken, of dat er andere problemen kunnen optreden, maar volgens Goodwins zijn die argumenten verkeerd. Hoe eerder Apple ophoudt te denken dat de iPhone een IBM PC uit 1981 is, des te beter is het voor de iedereen.

Meer info: ZDNet UK

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2008, 1:01
Categorie Achtergrond
Onderwerp ibm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.