iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: ScoreFlash, Link, GhostGuitar en meer

Deze week in nieuwe iPhone-apps onder andere: luchtgitaar spelen met GhostGuitar, vrienden vinden met Link, muziek maken met Alchemy Synth Mobile en voetbalstanden bijhouden met ScoreFlash.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Alchemy-synthesizer-iPhone-iPod-touchHet was een rumoerige week vol nieuws op iPhoneclub. Temidden van de aankondiging van de iPhone 4S en het circus van allerlei prijzen die uitlekten, was daar opeens het overlijden van Steve Jobs. Derhalve hebben we deze week niet zoveel gloednieuwe iPhone-applicaties besproken. Maar mochten ze om een of andere duistere reden aan je neus voorbij zijn gegaan, dan is hier alsnog je kans om kennis te maken met de nieuwe applicaties in de App Store die we afgelopen week hebben behandeld.

djay David Getta Edition iPhonedjay David Guetta Edition – De David Guetta-versie van de djay-app bevat vijf bekende electronica-tracks van Guetta, afkomstig van de deluxe-uitvoering van zijn nieuwe album ‘Nothing But The Beat‘. Ook zit er een live sampler bij, met 6 synth-geluiden en 6 drum-beats. Je kan ze afspelen, mixen en scratchen met deze app.
Downloaden: djay David Guetta Edition (€5,49)

AW Will it Blend iPhone iPod touchWill it Blend? – ‘Will It Blend?’ is een fenomeen dat vooral door de iPhone bekendheid kreeg. Gloednieuwe iPhones gingen de afgelopen jaren de blender in, tot afgrijzen van velen. Mensen stonden uren in de rij om een nieuwe iPhone te kopen en Blendtec vernielde ze gewoon! Het leverde de blendermaker echter heel wat publiciteit op. Nu zijn alle filmpjes ondergebracht in een app.
Downloaden: Will it Blend? (gratis)

AW TweetCaster PINK iPhone iPod touchTweetcaster PINK – Er is een bijzondere reden om over te stappen naar Tweetcaster als Twitter-cliënt. Tweetcaster PINK kost 7,99 euro en daarvan gaat de helft naar een fonds dat borstkanker onderzoekt. Qua unieke functies krijg je voor dat geld als gebruiker de mogelijkheid om andere twitteraars of onderwerpen tijdelijk de mond te snoeren en kun je de achtergrond naar hartelust veranderen.
Downloaden: Tweetcaster PINK (€7,99)

AW ScoreFlash iPhone iPod touchScoreFlash – Scoreflash is een Nederlandse applicatie die wedstrijdverslagen van het amateurvoetbal in eigen land wil vastleggen. Dat doet ze niet met een eigen database of een eigen sociaal netwerk, maar via Twitter. Scoreflash heeft een hashtag gekoppeld aan vrijwel iedere voetbalklasse in Nederland en nu is het maar te hopen dat genoeg mensen er gebruik van gaan maken.
Downloaden: ScoreFlash (gratis)

AW GhostGuitar iPhone iPod touchGhostGuitar – GhostGuitar gebruikt de front-facing camera van de iPhone 4 om je te laten pingelen. Het beeld van GhostGuitar bestaat uit twee onderdelen. De eerste ben je zelf, de tweede staat midden in het scherm en is de gitaar. Die bevat een pingel-gedeelte en vier akkoorden aan de bovenkant van het instrument. Vervolgens kun je in de lucht gitaar spelen.
Downloaden: GhostGuitar (€1,59)

AW Collage Pro iPhone iPod touchCollage Pro – Collage Pro is bedoeld om collages, knipsels en kunstzinnige constructies te maken. Daarbij denk je misschien al snel aan een knullige collectie foto’s die in een lijstje zijn gepropt. Dergelijke collages kun je met Collage Pro ook maken, maar de app blinkt vooral uit op het kunstzinnige vlak. Je kan de applicatie tegen betaling uitbreiden met extra pakketten.
Downloaden: Collage Pro (gratis)

AW Alchemy Synth MobileAlchemy Synth Mobile – Met de universele applicatie Alchemy Synth Mobile is je iPhone voortaan een professioneel klinkende synthesizer die in je broekzak past. De app is afkomstig van Camel Audio, een bedrijf wiens producten onder meer worden gebruikt door filmcomponisten Danny Elfman en Hans Zimmer. De applicatie is gratis te downloaden en biedt meteen 25 soundboards, 25 ritmes en talloze mixopties om mee aan de slag te gaan.
Downloaden: Alchemy Synth Mobile (gratis)

AW Link iPhone iPod touchLink – Link van ontwikkelaar Q42 noemt zichzelf ook wel ‘s werelds kleinste sociale netwerk. Het doelt daarmee op de manieren waarop de app toegepast kan worden. Zo kan je Link gebruiken om vrienden op een festivalterrein te vinden, of bij koninginnedag aan de andere kant van de stad. Eigenlijk loopt het vooruit op Apple’s eigen Find my Friends-functie.
Downloaden: Link (gratis)

AW Tweet Speaker iPhone iPod touchTweet Speaker – Tweet Speaker is een nieuwe app waarmee je je tweets kunt laten voorlezen. Handig als je achter het stuur zit of op de fiets zit, zodat je niet zo makkelijk het scherm kunt aflezen. Terwijl je het huis aan het opruimen bent luister je gelijktijdig naar interessante tweets. Het is een app die, net als Link, vooruit loopt op een technologie die Apple binnenkort zelf implementeert in de iPhone.
Downloaden: Tweet Speaker (€2,39)

AW Wayin iPhone iPod touchWayin – Wayin is bedoeld om polls te maken op je telefoon, zodat je snel de mening kunt vragen over een willekeurig ontwerp. Zit je bijvoorbeeld voetbal te kijken en vraag je je af een bepaalde spelsituatie buitenspel is, dan vraag je dat gewoon aan anderen. Je begeleidt elke vraag met een foto afkomstig van je eigen telefoon.
Downloaden: Wayin (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.