Sony wil biografie Steve Jobs verfilmen

Sony wil de biografie van Steve Jobs verfilmen. Ze zouden tussen de 1 en 3 miljoen dollar kwijt zijn om het boek van Walter Isaacson om te mogen zetten in een film.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

steve-jobs-appleSony Pictures wil de rechten kopen om de biografie van Steve Jobs te mogen verfilmen. Het plan is om samen met producer Mark Gordon en Management 360 een film te maken, waarin het leven van Apple-oprichter Steve Jobs centraal staat. De deal zou tussen de 1 en 3 miljoen dollar bedragen. Het maken van boekverfilmingen over het leven van een bekende persoon is niet nieuw voor Sony: ze brachten via dochterbedrijf Colombia Pictures een paar maanden geleden ‘The Social Network’ uit. Deze veelgeprezen film gaat over het leven van een veel jongere tycoon uit de techwereld: Mark Zuckerberg van Facebook.

De biografie van Walter Isaacson verschijnt op 24 oktober. De auteur leverde ook een aanzienlijke bijdrage aan de speciaal aan Steve Jobs gewijde uitgave van TIME Magazine. Als je al een goede film over Steve Jobs wil zien, dan kunnen we de film Pirates of Silicon Valley aanbevelen. In deze klassieker kom je te weten hoe Apple ontstond en hoe de rivaliteit tussen Bill Gates en Steve Jobs zich heeft ontwikkeld. Pak je liever een boek, dan hebben we iCon over Steve Jobs en iWoz over Apple-medeoprichter Steve Wozniak voor je.

apple-event-lege-stoel

Wat Steve Jobs zelf betreft: gisteren vond de begrafenis plaats op een nog onbekende locatie, in gezelschap van directe familie. Ook is inmiddels bekend dat de Apple-topmensen die op 4 oktober de iPhone 4S aankondigden, al wisten dat het einde voor Jobs nabij was. Een woordvoerster van de politie in Palo Alto zegt in een artikel bij Bloomberg, dat ze werden gewaarschuwd om eventuele mensenmassa’s bij het huis van Jobs in toom te houden. Jobs zou de laatste dagen te verzwakt zijn geweest om te kunnen traplopen. Hij had vooral aandacht voor zijn gezin, terwijl zijn vrouw Laurene bezoekers zoveel mogelijk afwimpelde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2011, 22:33
Categorie Apple
Onderwerpen biografie, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.