Recordverkoop bij pre-order iPhone 4S

AT&T meldt dat ze 200.000 iPhone 4S-exemplaren hebben verkocht in de eerste 12 uren van de pre-order. Het is daarmee de bestverkochte iPhone ooit.

iphone_4s_white_zijkant
Wie denkt dat de iPhone 4S niet gaat verkopen omdat het slechts een opgepimpte versie van z’n voorganger is, kan wel eens ongelijk krijgen. Operator AT&T liet weten dat ze in de eerste 12 uur meer dan 200.000 pre-orders hebben genoteerd. Het is daarmee de meest succesvolle iPhone ooit voor het bedrijf.

De VS is voor Apple nog steeds de belangrijkste markt. Dat AT&T een recordverkoop meldt is overigens wel bijzonder, want voor het eerst moeten ze bij een lancering de markt delen met Sprint en Verizon. Als ook die verkoopomzetten hebben geboekt, zijn opnieuw gigantische records gezet. Bij de lancering van de iPhone 4 meldde AT&T al dat het verkoopvolume met een factor 10 (!) was gestegen ten opzichte van de iPhone 3GS. Cijfers van andere operators zijn niet bekendgemaakt, maar wel is inmiddels duidelijk dat de 16GB iPhone 4S bij Sprint volledig is uitverkocht.

Gisteren kon je op iPhoneclub al lezen dat de eerste voorraad van de iPhone 4S is uitverkocht. De levertijd is inmiddels opgelopen tot 1-2 weken.

AT&T maakt melding van een “buitengewone vraag” naar de iPhone 4S. Tegelijk delen ze nog even dreun uit naar hun concurrenten: “Het is duidelijk dat de klanten dol zijn op AT&T’s 4G netwerk, de enige waarmee je tweemaal zo snel kunt downloaden en tegelijk kunt bellen”. De CDMA-netwerken van concurrenten Verizon en Sprint hebben als nadeel dat je niet gelijktijdig kunt bellen en internetten. AT&T zou bezig zijn met Apple om het netwerkicoontje in de statusbalk van de iPhone 4S te wijzigen. Als je op het snellere netwerk zit, moet je dan het teken ‘4G’ te zien krijgen. De iPhone 4S kan snelheden tot 14,4 Mbps aan, maar je provider moet dat wel ondersteunen. Bij AT&T staat dat nog ter discussie: de netwerken kunnen nog niet volledig profiteren van de hogere HSDPA-snelheden. Ze komen niet verder dan 7.2 Mbps, zo bleek vorige maand uit een document van AT&T. Bij Nederlandse providers is de snelheid van 14,4 Mbps wel theoretisch haalbaar, maar in de praktijk zal het lager liggen. Ook is er nog discussie over de term 4G. Volgens sommigen komen alleen LTE (Long Term Evolution) en WiMAX in aanmerking voor de term 4G, maar volgens andere definities valt HSPA+ er ook onder.

Gisteren startte de voorverkoop van de iPhone 4S in de VS, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Nederland en België zijn op 28 oktober aan de beurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2011, 13:18
Categorie Providers
Onderwerpen iPhone 4s, succes, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.