iPhone als afstandsbediening voor Apple TV

De Roemeense website PicPoc heeft uitgevonden hoe je van je iPhone een afstandsbediening (Apple Remote) voor de Apple TV maakt. Het vergt alleen wel wat ingewikkelde stappen.

Maanden geleden ging het verhaal dat Apple bezig was om van de iPhone een afstandsbediening voor de Apple TV te maken. De Roemeense site PicPoc besloot niet langer te wachten en heeft zelf een oplossing bedacht. Het begint met het installeren van XAMPP om van de Apple TV een webserver te maken. De volgende stap is het installeren van de IRKeyboardEmu kernel-extensie van de Brandon Holland-site. Je merkt al: dit is niet bedoeld voor iPhone-bezitters met een zwak gestel.

OK, we gaan verder: voeg aan /etc/sudoers de volgende regel toe:

ALL ALL = NOPASSWD: /usr/sbin/sysctl

Bewerk daarna /etc/rc.local en voeg daaraan toe:

/sbin/kextload -v /System/Library/Extensions/IRKeyboardEmu.kext

Download de bestanden die je nodig hebt en zet ze neer waar je je DocumentRoot hebt in /Application/xampp/etc/httpd.conf. Nu nog even het httpd.conf-bestand volledig configureren. Open in je Safari-browser het IP-adres van je Apple TV en that’s it. Dat zijn in het kort de instructies van PicPoc om de iPhone Remote te maken.
En dit is nog maar het begin, want als je een afstandsbediening voor de Apple TV hebt, kun je vast nog wel wat meer zaken op afstand mee bedienen. Denk maar eens aan de CV, de afwasmachine, het katteluikje en het dak van je cabrio.

Thanks, Oscar!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2007, 0:04
Categorie iDevices
Onderwerpen afstandsbediening, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.