iphone-6s-steviger-frame

Nooit meer een krom toestel: ‘iPhone 6s krijgt steviger frame’

De iPhone 6s krijgt een steviger frame, waardoor kromgetrokken toestellen tot het verleden gaan behoren, zo blijkt uit een nieuw verschenen video.

Grappen over kromgetrokken toestellen begonnen vorig jaar al flauw te worden, maar dit jaar kunnen ze voorgoed begraven worden. Apple heeft namelijk maatregelen genomen om een vervolg op ‘Bendgate’ te voorkomen. Een nieuwe video van Unbox Therapy laat de behuizing van de iPhone 6s zien, waarin kleine verschillen zijn te merken met de huidige iPhone 6 en 6 Plus.

iphone-6s-steviger-frame

De nieuwe behuizing heeft verstevigingen rondom de volumeknoppen, de plek waar de huidige iPhone 6 en 6 Plus het snelst gaan buigen als je er flinke kracht op uitoefent. De behuizing op deze vermoedelijk zwakkere plekken is 1,90 mm dik, terwijl bij de iPhone 6 nog was gekozen voor 1,14 mm dikte. De achterplaat is trouwens ook iets lichter geworden. Bij de iPhone 6s weegt de behuizing 25 gram, twee gram minder dan die van de iPhone 6. De afmetingen zijn zelfs iets anders: van 138,09 mm x 66,91 mm (iPhone 6) naar 138,2 mm x 67,16 mm (iPhone 6s).

Toch kan het uiteindelijke gewicht van het toestel hetzelfde blijven of zelfs nog iets toenemen, als Apple volgens de geruchten Force Touch gaat inbouwen. Verder kan Apple ervoor kiezen om een andere kwaliteit aluminium te gebruiken, bijvoorbeeld het materiaal van de Apple Watch Sport. Over ongeveer een maand weten we het, want Apple zou rond 9 september de nieuwe iPhone willen onthullen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2015, 20:54
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.