iphone 6 render onderkant

‘iPhone 6L krijgt speciale iPad-modus voor apps’

De iPhone 6 met 5,5-inch-scherm krijgt een speciale iPad-modus, waarbij apps in landschapsmodus op andere wijze worden getoond.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Het grotere scherm van de 5,5-inch iPhone 6 zal niet zomaar uitgerekte iPhone-apps tonen. In plaats daarvan krijgen apps in landschapsmodus een aangepaste interface, met aan de linker- en rechterzijde verschillende elementen. De grote iPhone 6-apps doen hiermee denken aan iPad-apps.


iPhone 6 app landschapsmodus 3 (Custom)

De aangepaste app-interface werd ontdekt door ontwikkelaar Steven Throughton-Smith. Hij paste Apple’s iOS Simulator aan om een resolutie van 736 bij 414 pixels te ondersteunen – Apple’s vermeende resolutie voor de grote iPhone 6. Dit is een non-retina resolutie. Op het retinascherm zou de iPhone 6 een resolutie van 828 bij 1472 pixels ondersteunen. Toen Throughton-Smith Apple’s iOS 8-apps in de simulator startte, kreeg hij in landschapsmodus een aangepaste UI met links en rechts aparte elementen.

iPhone 6 app landschapsmodus 2 (Custom)

iPhone 6 app landschapsmodus 1 (Custom)

De 5,5-inch iPhone 6 heeft met zijn interface nog meer met de iPad gemeen. Tap je bijvoorbeeld op een knop, dan wordt de informatie ‘bovenop’ de andere app getoond. Hierdoor zie je op de achtergrond nog duidelijk waar je gebleven was. De aangepaste iPhone 6-interface is vooralsnog beperkt tot landschapsmodus: houd je de iPhone in portretmodus vast, dan hebben apps het gebruikelijke uiterlijk. Daarnaast heeft de 4,7-inch iPhone 6 op het moment nog geen ondersteuning voor de speciale iPad-modus.

Vermoedelijk horen we op dinsdag 9 september meer. Dan vindt namelijk Apple’s grote evenement plaats, waarbij hoogstwaarschijnlijk de iPhone 6 wordt aangekondigd. Daarnaast komen vermoedelijk de iWatch, iOS 8 en Apple’s betaaldienst bij het evenement aan bod.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.