iculture-biz
iCulture Biz
iBeacons restaurant

Ontwikkelaars bedenken iBeacon-truc voor obers

Ontwikkelaars laten obers met iBeacons zien of er iemand bij een tafel is gaan zitten. Dit wordt doorgegeven aan de kassa-app Clover.

Ontwikkelaars hebben een nieuwe manier bedacht om iBeacons te gebruiken in restaurants. Door een Bluetooth-apparaatje op iedere tafel te leggen, kunnen obers zien aan welke tafels nieuwe klanten zijn gaan zitten.

iBeacons restaurant

Een iBeacon op een tafel detecteert wanneer iemand met een iPhone of andere smartphone gaat zitten. Deze informatie wordt volgens de ontwikkelaars binnen 10 seconden doorgegeven aan de kassa-app Clover. iBeacons kunnen hier vrij precies in zijn, juist omdat de apparaatjes zijn bedoeld voor zeer specifieke locaties. Eerder schreven we al hoe een iBeacon bijvoorbeeld productinformatie op je iPhone kan tonen als je bij een bepaalde tafel in een winkel staat.

Hoe handig de iBeacons ook klinken: de techniek lijkt nog enigszins beperkt. Ten eerste werken de iBeacons namelijk alleen met ondersteunde smartphones. Gaat er iemand met een oude Nokia-telefoon aan een tafel zitten, dan krijgen de obers daar geen melding van. Ten tweede moet je een bijbehorende SmartTable iOS-app installeren. Klanten moeten dus worden aangespoord om deze app te downloaden, aan de hand van bijvoorbeeld een linkje op een menukaart. Daar hebben ze overigens zelf ook iets aan: vanuit de app kun je zonodig ook zelf een bestelling plaatsen.

De iBeacons voor obers bevinden zich in een vroege fase: het idee werd afgelopen weekend uitgewerkt tijdens een hackathon van TechCrunch. Het is dus nog even afwachten wanneer de app bruikbaar is voor cafe’s en restaurants.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2014, 11:25
Categorie Diensten
Onderwerpen ibeacons, iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.