Geruchten: iPhone 6 is waterdicht en krijgt NFC-ondersteuning

Uit nieuwe foto's zou blijken dat de iPhone 6 waterdicht zou zijn. Ook lijkt het erop dat de iPhone 6 mogelijk toch NFC aan boord krijgt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6 waterdicht?Het zou wel eens kunnen dat de iPhone 6 een functie krijgt die nog nergens ter sprake is gekomen. Apple zou de nieuwe iPhone waterdicht hebben gemaakt. Dat zou blijken uit een serie foto’s die afgelopen weekend op PhoneArena opdoken. Tegelijkertijd wordt er ook weer gesproken over NFC-technologie in de iPhone 6 waarvoor Apple een overeenkomst met een Chinese financiële dienstverlener zou hebben gesloten.

Op de foto’s die PhoneArena afgelopen weekend publiceerde is een volledig geassembleerd toestel te zien, die sterk lijkt op de vele dummy-toestellen die afgelopen weken al voorbij kwamen. De foto’s tonen een homeknop met een ring erom heen, die ook weer te zien is op het toestel dat in het water ligt. Op andere foto’s worden de knoppen en de verschillende in- en uitgangen getoond. Opvallend genoeg oogt dit toestel minder plastic dan op de eerste foto hieronder. Ook ontbreekt de dubbele led-flitser, maar dat hoeft niet meteen te betekenen dat de foto’s nep zijn. Het zou kunnen dat Apple terugkeert naar een enkele flitser. In weer andere foto’s (onderaan dit artikel) zien we een vergelijking tussen de iPhone 6, de iPhone 5s en de HTC One. Zoals bij alle foto’s valt niet met zekerheid te zeggen dat het hier om the real deal gaat. De gefotografeerde toestellen zijn niet ingeschakeld, dus het zou heel goed om weer een nieuwe dummy kunnen gaan. De claim dat het toestel waterdicht zou zijn is daardoor ook niet hard te maken, maar op z’n minst interessant te noemen.

iPhone 6

Het is ook niet zo bijzonder dat een toestel waterdicht is, maar de iPhone 6 zou – als dit gerucht klopt – de wel eerste iPhone zijn waarvoor dit geldt. Veel toestellen van concurrenten, zoals de Samsung Galaxy S5 en de Sony Xperia Z2 kunnen al 30 minuten lang in 1 meter diep water liggen. Dit betekent waarschijnlijk niet dat je je iPhone mee kunt nemen om wat baantjes te trekken, maar het is in ieder geval een geruststellende gedachte dat een duik in het water of een glas (fris)drank erover geen schade aan je toestel toebrengt.

‘iPhone 6 krijgt NFC ingebouwd’

Lange tijd waren er geruchten dat Apple NFC in de nieuwe iPhone zou inbouwen, maar die verstomden toen bleek dat alle pijlen op de nieuwe iBeacons-technologie gezet worden. Eerder dit jaar herhaalde de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo opnieuw dat de iPhone 6 toch over NFC-technologie zou beschikken. Tot nu toe waren er echter geen geruchten waarmee die claim bevestigd leek te worden. BrightWire (via MacRumors) zegt uit betrouwbare bron te hebben gehoord dat Apple een overeenkomst met een Chinese financiële dienstverlener heeft gesloten om mobiele betalingen via de iPhone mogelijk te maken. Ook zouden de bedrijven samenwerken aan een betaaloplossing voor in de Apple Stores.

Het integreren van NFC is op z’n minst bijzonder te noemen omdat Apple nooit overtuigd was van de techniek, althans niet met de huidige stand van zaken. Wel zou Apple plannen hebben om zijn eigen mobiele betaaloplossing te introduceren. Daarbij lijkt voor NFC alsnog een belangrijke rol weggelegd. De CTO van MyOrder betoogde eerder al op iPhoneclub dat Apple uiteindelijk niet om NFC heen kan. Er was zelfs het gerucht dat Apple interesse zou hebben in de mobiele betaaldienst Square.

iPhone6-phonearena-2

iphone6-phonearena-3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2014, 14:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 6, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.