‘Samsung belangrijkste fabrikant voor iPad-schermen’

Samsung is nog steeds Apple's belangrijkste fabrikant voor de schermen in de iPad. Dit beweert DisplaySearch volgens CNET.

nieuwe ipad retinascherm featureSamsung Display is Apple’s grootste leverancier voor iPad-schermen. Dit beweert marktbureau DisplaySearch volgens CNET op basis van cijfers voor het eerste kwartaal van 2014. Maar liefst 62 procent van de 9,7-inch-schermen voor de iPad was afkomstig van Samsung. De overige 38 procent werd gemaakt door concurrent LG Display. Hoewel er al langer geruchten voorbijkomen die er op wijzen dat Apple de verwikkelingen van Samsung wil uitfaseren, lijkt Samsung zijn positie als hoofdleverancier niet te zijn verloren.


Apple’s iDevices worden al jarenlang in Azië gefabriceerd door meerdere fabrieken. Door de productie te splitsen over meerdere bedrijven, verkleint Apple de risico’s bij mogelijke complicaties. Heeft bijvoorbeeld LG Display een grote fabrieksstoring, dan zijn er altijd nog de schermen van Samsung.

Apple is echter al lange tijd verwikkeld in grote patentzaken met Samsung. Berichten over minder Samsung-onderdelen binnen het Apple-productieproces komen sindsdien ook geregeld voorbij. Apple zou zich los willen weken van Samsung als fabrikant. De nieuwe berichten over Samsung’s iPad-schermen wijzen er echter op dat Apple en Samsung nog steeds nauw samenwerken. Dit nieuws komt echter niet zomaar uit de lucht vallen: afgelopen jaar hoorden we dat Samsung waarschijnlijk hoofdfabrikant was voor iPad-schermen.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.