‘iPhone 6 krijgt groot saffierscherm en betere camera voor selfies’

De iPhone 6 krijgt een groter scherm van 4,7-inch en 5,5-inch en een betere camera voor het maken van selfies.

iPhone 6 concept Ciccarese 3De iPhone 6 zal twee aparte versies krijgen, met saffieren schermen van 4,7-inch en 5,5-inch groot. Dat stellen bronnen die prototypes hebben gezien tegenover de South China Morning Post. Andere bronnen vertellen aan Nikkei dat de iPhone een betere Sony-camera aan de voorkant zal krijgen. Steeds meer iPhone-bezitters zouden inmiddels een betere frontcamera in de iPhone verwachten.

Een betere frontcamera in de iPhone zou een duidelijk voordeel met zich meebrengen: betere selfies. Hoewel de camera achterop de iPhone de beste kwaliteit levert, wordt de camera voorop steeds vaker gebruikt om zelfportretten te schieten. Selfies zijn inmiddels zo breed geaccepteerd, dat Van Dale het woord uitriep tot woord van het jaar 2013.

De geruchten over een groter iPhone-scherm kwamen eerder meermaals voorbij. Met de nieuwe beweringen van weer andere bronnen lijkt het weer iets waarschijnlijker dat Apple inderdaad de nieuwe schermgroottes voor de iPhone zal introduceren. Eerder lazen we al dat een Amerikaanse Apple-fabriek zich voorbereidt op de productie van saffierschermen voor een volgende iPhone.

Een saffierscherm in de volgende iPhone zou grote voordelen met zich meebrengen. Dit zeer stevige materiaal is bijna net zo hard als diamant, waardoor de kans op schade opeens een stuk kleiner wordt. Apple gebruikte saffierglas in het verleden al om de lens van de iPhone te beschermen. In een eerder artikel bespraken we uitgebreid de mogelijkheden van saffier. Onderstaande video laat zien hoe stevig een saffierscherm kan zijn.

Bronnen van de KoreaHerald beweren dat Apple werkt aan een iPhone zonder randen rond het scherm. Hoewel er een kans bestaat dat deze geruchten kloppen, is dit voor het eerst dat we over dit specifieke iPhone 6-model horen. Het is nog even wachten op andere bronnen met meer autoriteit voordat we deze geruchten echt serieus gaan nemen. MyDrivers denkt dat Apple nog geen saffierscherm zal gebruiken in de volgende iPhone, maar dat er eerst met de iWatch wordt geëxperimenteerd. Deze bewering staat alleen haaks op wat we eerder meerdere malen hebben gehoord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2014, 7:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 6, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.