iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 11 februari 2014

In iCulture Vandaag: Blendle toch als app voor iPhone en iPad, maker Flappy Bird werkt alweer aan nieuwe games, reviews van Path en het nieuwe Catchr, wat doet Eddy Cue bij Apple, tien apps voor een romantische Valentijnsdag en nog veel meer.

Blendle als app naar iPad en iPhoneHet nieuwe journalistieke initiatief Blendle, waarmee je losse artikelen uit verschillende kranten en tijdschriften kunt kopen, zou eigenlijk beperkt blijven tot een website die op alle platformen werkt. Maar in een interview met iCulture lieten de beide oprichters vandaag weten dat er toch plannen voor een iPhone- en iPad-app zijn, evenals een Android-app. Verder blijkt Flappy Bird-maker Dong Nguyen alweer aan nieuwe games te werken en werpen we een kritische blik op de iOS 7-update van Path en de nieuwe app Catchr. Ook kijken we naar het miljardenimperium dat Eddy Cue binnen Apple bouwt en zetten we tien apps voor een romantische Valentijnsdag voor je op een rij.

Nieuws

Apps

 • Vrijdag is het Valentijnsdag: iCulture selecteerde 10 apps voor een romantische Valentijnsdag.
 • Documentairemaker Ken Burns brengt met een nieuwe iPad-app de geschiedenis van de Verenigde Staten in beeld.
 • Flappy Bird-fans niet getreurd: ontwikkelaar Dong Nguyen werkt alweer aan nieuwe games, die vermoedelijk net zo simpel zullen zijn.
 • Catchr is een nieuwe app die bijhoudt wat er met je iPhone gebeurt als je even weg bent.
 • Sociaal netwerk Path was een trendsetter qua design, maar komt nu pas met een iOS 7-uiterlijk. Zullen gebruikers terugkeren?
 • Google heeft Google Beheerdersconsole uitgebracht waarmee je onderweg zakelijke Google App-domeinen kunt beheren.
 • Mailapp Boxer is na een update een stuk veelzijdiger en flexibeler geworden.

Ook leuk

 • In iCulture Deals de nodige providerdeals, onze iCulture Shop-aanbieding en flink wat afgeprijsde apps en games.
 • In iCulture Speelt duiken we, geheel in stijl met de Olympische Winterspelen, in de sneeuw.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • PolyFauna (gratis, universeel, iOS 7.0+) is een nieuwe app van de Britse alternatieve rockband Radiohead, die je laat rondlopen in een soort psychedelische wereld samengesteld uit het onderbewustzijn met muziek van de band op de achtergrond. De app is een samenwerking tussen Radiohead en Universal Everything.
 • Muziekstreaming-app Rdio (gratis, universeel, iOS 6.0+) laat je nu vanuit de app afspeellijsten tot in detail bewerken, recensies toevoegen en van critici en andere luisteraars raadplegen.
 • FontsTweak HD (€1,79, universeel, iOS 7.0+) is een app die je nieuwe lettertypes in Mail, iMessage, WhatsApp, Facebook laat gebruiken.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.