iphone 5s 5c

‘iPhone 5s verkoopt beter dankzij iPhone 5c’

Een nieuw onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) stelt dat de iPhone 5s het beter doet dankzij de iPhone 5c.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5s 5cDe iPhone 5c zorgt ervoor dat meer klanten een iPhone 5s kopen. Deze conclusie trekt Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) op basis van de huidige iPhone-verkoopcijfers. Volgens CIRP zorgt de iPhone 5c er juist voor dat mensen sneller voor een iPhone 5s kiezen. Voorheen verkocht Apple altijd een ouder iPhone-model als goedkoper alternatief. Als Apple de iPhone 5 naast de iPhone 5s had verkocht, hadden meer mensen voor het oudere model gekozen. Nu hadden ze de keuze uit een plastic model en een model met luxe uitstraling. Als je die naast elkaar legt, kiezen mensen makkelijker voor de luxe metalen versie.

Dat de iPhone 5s het beter doet dan de iPhone 5c is al meerdere malen geconcludeerd, maar de aandacht lag hierbij meestal op de mogelijk tegenvallende iPhone 5c-verkoop. Deze keer gaat het om de verkoopstimulans die van de iPhone 5c uitgaat.

Als Apple de iPhone 5 aanbood voor een lager bedrag, dan denken wij dat deze iPhone een groter percentage van de totale iPhone-verkoop zou hebben veroverd dan de iPhone 5c, zoals het geval was bij eerdere laaggeprijsde oude iPhones. De iPhone 5c lijkt ontworpen om bepaalde klanten te dwingen om de iPhone 5s te kopen.

Uiteraard biedt Apple nog wel één oudere generatie iPhone aan tegen een lagere prijs: de iPhone 4s. Deze lijkt alleen niet goed genoeg te doen in de verkoopcijfers om echt impact op de iPhone 5s-verkopen te hebben.

CIRP weet nog niet of de iPhone 5c er in is geslaagd om veel nieuwe klanten te trekken, maar Kantar Worldpanel ComTech veronderstelde eerder dat de helft van alle iPhone 5c-bezitters voorheen geen iPhone had. De groei in iPhone 5s-kopers ten opzichte van de iPhone 5c is volgens CIRP goed nieuws zijn voor Apple, omdat de gemiddelde verkoopprijs van de iPhone is gestegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2014, 22:05
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.