‘iPhone 5S ondersteunt mogelijk snelle LTE Advanced-netwerken’

Apple is in gesprek met de Koreaanse operator SK Telecom over een iPhone 5S met LTE Advanced-ondersteuning. Hiermee zijn zeer hoge internetsnelheden mogelijk.

iPhone LTEApple is op het moment in gesprek met de Zuid-Koraanse provider SK Telecom over de ondersteuning van LTE Advanced-verbindingen met de iPhone 5S. Dit heeft The Korea Times gehoord van een anonieme bron. Hierdoor zouden razendsnelle internetverbindingen mogelijk zijn op de iPhone. Apple en de operator bevinden zich op het moment middenin de onderhandelingen, maar een SK Telecom-topman denkt dat er geen reden is voor Apple om het voorstel af te slaan. Er wordt verwacht dat Apple een chip van Qualcomm voor het snellere LTE-netwerk zal gebruiken.

LTE Advanced zou veel hogere download- en uploadsnelheden mogelijk maken dan op het moment kan met ‘gewoon’ LTE. Volgens Fierce Broadband Wireless zou een LTE Advanced-netwerk met 1GBps downloaden en een uploadsnelheid van 500Mbps ondersteuning bieden. Bij LTE zou de grens liggen op 300Mbps download en 75Mbps upload.

Het is uiteraard nog even wachten totdat we een LTE Advanced-netwerk op de iPhone 5S in Nederland kunnen gebruiken. De eerste Nederlandse providers hopen immers voor het einde van de zomer landelijk een 4G-netwerk te hebben uitgerold. Veel korte termijnplannen voor LTE Advanced in Nederland zijn er niet, maar KPN wil het snellere netwerk binnen 7 jaar aanbieden. Apple zou met de snellere iPhone 5S overigens direct concurreren met Samsung: vorige week werd er een Samsung Galaxy S4 met LTE Advanced-ondersteuning aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2013, 16:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 5s, lte advanced

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.