‘Eenvijfde wereldwijd actieve iPhones is iPhone 5s’

Bijna eenvijfde van de actieve iPhones wereldwijd is een iPhone 5s, blijkt uit cijfers van analysebedrijf Mixpanel.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5sNiet alleen in Nederland is de iPhone 5s Apple’s populairste toestel. Ook wereldwijd doet het laatste iPhone-model het goed, blijkt uit de laatste cijfers van analysebedrijf Mixpanel over iPhones die wereldwijd actief zijn. Volgens die cijfers nadert de iPhone 5s, die in Nederland sinds 25 oktober verkrijgbaar is, een aandeel van zo’n 20 procent. De iPhone 5c die door tegenvallende verkoopcijfers zou worden geplaagd, blijft zo rond de zes procent hangen.

Apple’s topmodel iPhone had een aandeel van 19,31 procent van alle actieve iPhones. Het gaat om cijfers over de afgelopen week, die op 3 maart begon. De data is afkomstig uit 194,3 miljard acties die tussen 9 september 2013 en 8 maart 2014 door Mixpanel zijn verzameld. In september was de iPhone 5s nog de wereldwijd bestverkochte smartphone. Eind 2013 werd de iPhone 5s in Nederland al tweemaal zoveel verkocht als de iPhone 5c, bleek uit cijfers van telecomexpert Danijel Dercksen.

Mixpanel - actieve iPhones per 8 maart 2014

Aantal actieve iPhones tussen 9 september ’13 en 8 maart ’14 (bron: Mixpanel)

Uit de meest recente cijfers van Mixpanel blijkt verder dat de iPhone 5s ook het toestel is dat de grootste groei doormaakte, zoals te zien is in bovenstaande grafiek. De iPhone 5s (gele lijn) groeide sinds 30 december gemiddeld met een halve procent per week. Ondanks de tegenvallende verkopen groeide de iPhone 5c ook, maar met 0,14 procent per week wel aanzienlijk langzamer dan Apple’s topmodel iPhone.

De iPhone 5, die door de iPhone 5c werd vervangen, is met zo’n 32 procent nog altijd het meestgebruikte toestel, gevolgd door de iPhone 4S met een kleine 24 procent en de iPhone 4 met zo’n 16 procent, maar het aantal actieve modellen neemt wel langzaam af. Iets meer dan 1,3 procent gebruikt nog een oudere iPhone: een iPhone 3G, 3GS of een eerste generatie iPhone. De iPhone 5c is een nieuw model naast de iPhone 5s, maar minder succesvol dan gedacht. De iPhone 5 wordt onder andere nog los en door providers wordt verkocht. De iPhone 4S maakt nog wel deel uit van Apple’s productaanbod.

Via AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2014, 14:30
Categorie iDevices
Onderwerpen gebruikscijfers, iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.