‘iPhone 5 onderweg naar operators voor praktijktest’

De iPhone 5 ligt al bij operators om te testen, zo zegt een auteur van The Guardian. De operators hebben de iPhone in een verzegelde doos ontvangen, voorzien van een dummy behuizing die nog geen aanwijzingen geeft over het definitieve uiterlijk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5-mockupThe Guardian schrijft vandaag dat de volgende generatie iPhone bij diverse operators is afgeleverd, zodat ze het toestel kunnen testen. Auteur Charles Arthuer heeft dat vernomen van bronnen bij de operators. Er zouden doosjes op weg zijn met daarin nieuwe iPhone-hardware. De iPhones zijn voorzien van speciale hoesjes, die rondom prototypes worden aangebracht zodat ze bij gebruik in het openbaar niet opvallen.

De iPhone 4 die ooit in een bar in Californië werd achtergelaten, bevond zich ook in zo’n case, waardoor de indruk ontstond dat het om een gewone iPhone 3GS ging. Door het gebruik van die hoesjes tijdens de veldtest zou het antenneprobleem van de iPhone 4 niet zo snel zijn opgemerkt.

Veel is overigens niet af te leiden uit de dozen die nu bij de operators zijn afgeleverd. De telefoons zitten in een dummy behuizing, die nog geen aanwijzingen geeft over het definitieve uiterlijk van de telefoon. De dozen zijn bedoeld om in de testlabs van de operators te gebruiken en zijn geseald.

De afgelopen tijd zijn er weer regelmatig brokjes informatie, die erop wijzen dat er binnenkort een lancering aankomt. Een bron bij een Zwitserse operator zou al hints hebben gegeven dat Apple operators wereldwijd informeert om zich op de productlancering voor te bereiden. Daarbij werd gesproken over een lancering in de VS in september en een release in oktober in andere grote wereldwijde markten. Intern bij Apple zouden de laatste hardware-testen van de iPhone 5 al in juni zijn afgerond. Die maand zouden ook enkele topmensen van Apple en enkele operators al met het apparaat op zak lopen, om te testen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2011, 23:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.