iPhone 5: dit vindt de internationale pers

Verschillende internationale journalisten hebben hun bespreking van de iPhone 5 gepubliceerd. Zij zijn overwegend positief over de nieuwe iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5De iPhone 5 is vanaf vrijdag 21 september verkrijgbaar in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Een aantal internationale journalisten kreeg de iPhone 5 echter al wat eerder en heeft afgelopen nacht hun eerste indrukken gepubliceerd. Hieruit blijkt dat schrijvers overwegend enthousiast zijn. De iPhone 5 heeft volgens hun wellicht geen baanbrekende vernieuwingen, maar is alsnog een grote verbetering ten opzichte van de iPhone 4S.

Engadget begint zijn conclusie met zowel lof als lichte kritiek, maar sluit op een zeer positieve noot af:

De iPhone 5 is een significante verbetering ten opzichte van de iPhone 4S op vrijwel iedere manier. Over de aspecten die niet zijn verbeterd – camera, opslagruimte – zou men kunnen zeggen dat de iPhone 4S al lange tijd een voorloper is. Uitzondering is het OS. Het besturingssysteem begint inmiddels gedateerd aan te voelen en ziet er ook ouder is.

De iPhone 5 is alsnog een uitblinker. In benchmarks zul je zien dat Apple’s nieuwe dunne wapen op of dichtbij de top zit. Zal het je overtuigen om je Android of Windows Phone op te geven voor iOS? Misschien niet. Zal het je verbazen? Houd [de iPhone 5] in je hand en je bent wellicht verrast. Voor gebruikers trouw aan iOS spreekt het voor zich om te upgraden. Dit is zonder twijfel de beste iPhone tot nu toe. Het is een toppunt in design. Dit is degene waar je op hebt gewacht.

Het Britse Telegraph wijst in zijn conclusie op het gebrek aan NFC – iets dat voor veel mainstream-gebruikers geen problemen zou opleveren:

Specificatie-gerichte mensen zullen zeggen dat Apple met de iPhone 5 achterloopt op zijn rivalen wat betreft functies. Maar in de praktijkt is het moeilijk om een functie te bedenken die ergens anders wordt geboden, die de gemiddelde gebruiker echt nodig heeft. NFC wordt nog niet gebruikt, draadloos opladen is leuk maar vereist alsnog een oplader in een stopcontact en veel mensen redden zich prima zonder verwijderbare opslag.

In een video laat SlashGear zien hoe de iPhone 5 wordt uitgepakt:

Time is enthousiast, maar vooral door de toevoeging van LTE. Een functie waar we in Nederland nog niet veel aan hebben:

De iPhone 5 is een geweldige smartphone. Negeer de pessimisten – zelfs zonder technologische doorbraken is de iPhone 5 een forse upgrade ten opzichte van de iPhone 4S. LTE alleen rechtvaardigt het prijskaartje al. Hoe weegt de iPhone 5 op tegen de Galaxy S III? Dat is niet een moeilijke vraag. De Galaxy doet meer, de iPhone 5 iets minder maar wat beter. Functies die de iPhone 5 mist kunnen vaak worden gecompenseerd door apps in de App Store.

Ook The Guardian wimpelt de volgens sommigen matige specs af:

Je moet er aan denken dat een smartphone niet een pakket met specificaties is. Het is dat, plus functies (de software die bijvoorbeeld de camera bestuurt) en diensten (zoals de software die Siri of de kaarten-app ondersteunt). Zij die de iPhone 5 snel ter zijde legden op basis van specificaties – zonder ervaring met de functies of diensten – maakten een fout door te denken dat een telefoon alleen uit onderdelen bestaat.

Verschillende andere media hebben ook hun iPhone 5-besprekingen gepubliceerd, waaronder Loop Insight, TechCrunch, T3, Daring Fireball, New York Times, Wall Street Journal, Bloomberg, Cnet, Pocket-lint, USA Today en CBC. Ook wij zullen in de nabije toekomst een uitgebreide review van de iPhone 5 publiceren. De iPhone 5 is vanaf 28 september verkrijgbaar in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2012, 12:31
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.