iPhone 4S vanaf januari 2012 in China verwacht

De iPhone 4S is vanaf januari in China te koop. Dat verwacht The People's Daily op basis van certificatiedocumenten. Daarin wordt Apple genoemd als aanvrager voor een WCDMA-toestel.

iphone-4s-chinaIn China kun je al iPhones kopen, maar daarbij gaat het om het oude model. Voordat de iPhone 4S op de markt mag verschijnen, moet eerst de certificatie geregeld worden. Het lijkt erop dat het bijna zover is, want volgens staatskrant The People’s Daily zal de iPhone 4S vóór 23 januari in China verkrijgbaar zijn. Operator China Unicom gaat het toestel aanbieden, net op tijd voor het Chinese Nieuwjaar. Het blijkt uit certificatiedocumenten, waarin wordt gesproken over een WCDMA-telefoon van ‘Apple Computer Trading (Shanghai) Company’. Bij het toestel is modelnummer A1431 aangetroffen, identiek aan de iPhone 4S, al wordt de naam van het toestel niet genoemd.

In Shenzhen en Shenyang zouden al inschrijflijsten zijn gestart. Het lange goedkeuringstraject in China is een reden waarom Apple Stores in de VS worde overstelpt door Chinese handelaren, die de toestellen opkopen om op het vasteland van China te verkopen aan de groeiende midden- en bovenklasse. In Hongkong (ook onderdeel van China) is de iPhone overigens al wel te koop, veel goedkoper dan de prijs die de Chinezen straks via in hun lokale telecomwinkel moeten betalen. Bovendien zijn de iPhones uit Hongkong simlockvrij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2011, 22:30
Categorie Apple
Onderwerpen china, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.