iPhone 4S vanaf 13 januari in China en 21 andere nieuwe landen

De iPhone 4S is vanaf 13 januari in China, Kenia, Jamaica en diverse andere landen verkrijgbaar. In totaal komt het aantal landen waar de iPhone 4S verkocht wordt op meer dan 90 stuks, de snelste iPhone-uitrol ooit.

iphone 4s chinaVanaf 13 januari komt de iPhone 4S in 22 nieuwe landen beschikbaar. Meest indrukwekkende land in het lijstje: China, het land dat al is uitgegroeid tot Apple’s op één na grootste afzetmarkt. Eind vorig jaar schreven we nog, dat de iPhone 4S in januari in China werd verwacht en die voorspelling komt nu uit. In een officiële mededeling heeft Apple laten weten, dat China op de rol staat. Apple CEO Tim Cook zegt erbij: “Consumentenrespons op onze producten in China gaat alle perken te buiten. Met de lancering in China volgende week, zal de iPhone in meer dan 90 landen beschikbaar zijn, zodat het de snelste iPhone-uitrol ooit is”.

Apple verkoopt de iPhone in China via China Unicom, een van de kleinere operators. China Mobile is met 600 miljoen gebruikers ‘s wereld grootste mobiele operator en zou volgens geruchten van afgelopen zomer ook wel geïnteresseerd zijn in het verkopen van de iPhone. Struikelblok is echter het gebruik van een andere 3G-standaard (TD-SCDMA), die door de Chinese overheid is ontwikkeld, terwijl China Unicom wel gewoon standaard draadloze technieken gebruikt. Desondanks waren er afgelopen zomer al 7,5 miljoen iPhones actief op het netwerk van China Mobile. Die waren ongetwijfeld via het grijze circuit het land binnengehaald.

Andere landen waar de iPhone 4S vanaf vrijdag de 13e beschikbaar komt, zijn Kenia, Jamaica, Mali, Nigeria, Senegal, de Dominicaanse Republiek en een hele reeks eilanden zoals St. Vincent en de Britse Maagdeneilanden.

Via: Apple PR

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 8:22
Categorie Apple
Onderwerpen china, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.