iPhone 4S krijgt dual-core A5-chip en betere camera in september, volgens analist

Een analist beweert dat de iPhone 4S in september op de markt komt, met een dual-core A5-processor, een betere camera en HSDA+ maar geen ondersteuning voor 4G.

iphone 4sAnalisten zijn niet altijd de meest betrouwbare raadgevers. De beweringen van Jefferies-analist Peter Misek moeten we dan ook misschien maar niet meteen voor absolute waarheid aannemen. Misek heeft bronnen binnen de bedrijfstak gecheckt en beweert dat de volgende generatie iPhone de ‘iPhone 4S’ gaat heten. Er zal een dual-core A5-processor in zitten, er is een betere camera aanwezig en ondersteuning voor HSPA+. Verder zal de iPhone 4S qua uiterlijk nauwelijks anders eruit zien. De iPhone 4S zal op de netwerken van Sprint, T-Mobile én China Mobile te gebruiken zijn, maar nog niet geschikt voor het 4G-netwerk, omdat de benodigde chips nog niet klaar zijn, beweert Misek.


Er wordt al gespeculeerd dat Apple bezig is om prototypes op basis van de iPhone 4 te testen, die op een A5-processor draaien. Dit is dezelfde processor die in de iPad 2 aanwezig is. Misek denkt dat de iPhone 5 wél voorzien zal zijn van 4G-ondersteuning, een dunnere behuizing, een groter scherm en een geïntegreerde NFC-chip voor contactloze transacties. Ook deze zal er ongeveer uit zien als een iPhone 4, beweert de analist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

60 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.