iPhone 4s iOS 8

iPhone 4 en iPhone 4s meest populair onder Nederlanders

De iPhone 4 en iPhone 4S zijn de populairste iPhones onder Nederlanders. Maar de iPhone 5c is weinig geliefd bij de Nederlanders.

Welke iPhone-generatie wordt momenteel het meest gebruikt in Nederland? Het antwoord zal je misschien niet verbazen als je rondkijkt op straat en in de trein. De iPhone 4 en iPhone 4s zijn goed voor respectievelijk 24 procent en 31 procent van de iPhones die in Nederland in gebruik zijn, opgeteld 55 procent. Dat betekent dus dat meer dan de helft van de iPhone-gebruikende Nederlanders rondloopt met een toestel dat al jarenlang op de markt is. De iPhone 5, iPhone 5c en iPhone 5s zijn bij de Nederlandse gebruikers samen goed voor 37 procent.


iPhone 4s iOS 8

Wat ook opvalt uit de cijfers, die door Telecompaper zijn verzameld, is dat de iPhone 3G en iPhone 3GS wel zo’n beetje van de markt zijn verdwenen. Met een marktaandeel van slechts 7% zijn lang niet meer zo geliefd.

  • iPhone 3G/3GS: 7 procent
  • iPhone 4: 24 procent
  • iPhone 4S: 31 procent
  • iPhone 5: 18 procent
  • iPhone 5c: 4 procent
  • iPhone 5s: 15 procent
  • Overige generaties: 1 procent

Hoewel Telecompaper niet aangeeft hoeveel mensen een iPhone 6 of 6 Plus hebben, valt het wel af te lezen uit de percentages. Opgeteld zijn de iPhone 3G t/m iPhone 5s goed voor 99 procent, dus er blijft slechts 1 procent over voor de nog niet genoemde toestellen, namelijk de iPhone 6, iPhone 6 Plus en eerste generatie iPhone.

De cijfers hebben betrekking op het derde kwartaal van 2014. Hoeveel iPhones er in totaal in gebruik zijn in Nederland is niet officieel bekend, maar Apple zou volgens eerder onderzoek een marktaandeel van 23 procent op de Nederlandse markt voor smartphones hebben. Ga je uit van bijna 10 miljoen smartphones (in december 2013 waren er volgens GfK nog 8,5 miljoen smartphones) dan kom je dus op rond de 2,3 miljoen iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.