iPhone 3GS grote winnaar van BesteProductAwards 2009

De website BesteProduct.nl heeft de beste producten van 2009 bekendgemaakt. De verkiezing is gedaan door 50 Nederlandse en Belgische experts, die de iPhone 3GS, de HTC Hero en de Olympus PEN E-P1 als beste product kozen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

beste productEen paar weken geleden werd ik door de website BesteProduct.nl gevraagd om een enquête in te vullen. Ze zochten de beste en slechtste producten en merken van 2009 en nodigden de vakpers uit om hierover hun mening te geven. Uiteindelijk deden vijftig Nederlandse en Belgische experts mee en vandaag is de uitslag bekendgemaakt. De iPhone 3GS kwam uit de bus als het beste product van 2009 en Apple is de meest innovatieve fabrikant van consumentenelektronica van 2009, vonden de deskundigen. Apple ontvangt daarom de gouden BesteProductAward 2009 voor beste merk én beste product. Op de tweede plaats kwam de HTC Hero en op de derde plaats de Olympus PEN E-P1, een retro compactcamera met verwisselbare lenzen. Bij de merken eindigde HTC op de tweede plek als best gewaardeerde merk, na Apple.

Je zou denken dat de iPhone 3GS niet zo vernieuwend is ten opzichte van de iPhone 3G, maar daar denken de kenners anders over. Die kleine verbeteringen aan de smartphone zijn volgens de kenners voldoende om de voorsprong te behouden, die de iPhone al had op de concurrentie. “Alles wat niet klopte aan de eerste iPhone en de iPhone 3G, is in dit model verbeterd”, zegt Erwin van der Zande, hoofdredacteur van Bright en een van de deelnemende experts. Opvallende wetenswaardigheid: deskundigen die ouder waren dan 50 jaar noemden de Apple iPhone 3GS niet één keer genoemd in hun top drie van producten.

Slecht gewaardeerde merken waren er ook. Zelf had ik Garmin op mijn lijstje gezet, maar uit het onderzoek bleek dat Motorola en Nokia nog veel minder worden gewaardeerd door de experts. Opvallend is de kritiek op Nokia. Volgens de geënquêteerden
maakt de Finse fabrikant nog steeds goede telefoons, maar is de innovatie ver te zoeken.

Over de Sony eReader zijn de meningen verdeeld: de ene groep verwacht dat het product een succesvolle toekomst tegemoet gaat, terwijl de andere groep denkt dat het een nutteloos apparaat is.

best product awards

De uitslag zie je hieronder:

Beste Producten

 1. Apple iPhone 3GS
 2. HTC Hero
 3. Olympus Pen E-P1
 4. Canon EOS 7D
 5. Philips Cinema 21:9
 6. HTC HD2
 7. Sony eReader Touch
 8. Kodak Zi8
 9. Windows 7
 10. Intel X25 SSD harde schijf

Slechtste product

 1. Sony eReader

Beste merken

 1. Apple
 2. HTC
 3. Sony

Slechtste merken

 1. Motorola
 2. Nokia (gedeelde eerste plaats)
 3. Sony

BesteProduct.nl heeft alle bevindingen samengevat in een 31 pagina’s tellend rapport met de namen van alle betrokken experts, hun favoriete product en een hoop quotes die zij over de producten hebben gegeven. Al met al een mooi who-is-who-overzicht van de gadget- en IT-pers van de Benelux. Het complete rapport is online te lezen.

Voor wie nog benieuwd was naar mijn lijstje: mijn beste producten waren 1. iPhone 3GS, 2. HTC Hero en 3. Flip Mino HD. Als beste merk had ik Apple ingevuld, als slechtste merk Garmin (vanwege de loze beloften rond de nüvifone) en als slechtste product de Poken-apparaatjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2009, 17:45
Categorie iDevices
Onderwerpen award, verkiezingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.