Mobistar blokkeert per ongeluk ook niet-gestolen iPhones

Mobistar heeft ten onrechte ook iPhones geblokkeerd die niet waren gestolen uit een magazijn. Dit werd ontdekt door een student, die zijn iPhone bij een officieel Mobistar-verkooppunt had gekocht.

iphone trismZoals bekend is er half november een partij van 4.000 iPhones gestolen uit een Belgisch magazijn. Mobistar zegt dat de gestolen toestellen onbruikbaar zijn, omdat ze op afstand zijn geblokkeerd. Maar de operator blijkt daarbij toch iets te rigoureus te werk te zijn gegaan. Student Henri Van Adorp uit Elversele kocht op vrijdag een nieuwe iPhone, maar kwam er bij thuiskomst achter, dat zijn toestel was geblokkeerd. De pas gekochte iPhone was volgens Mobistar als gestolen geregistreerd. Toch had Henri zijn toestel voor 575 euro gekocht in een officiële Mobistar winkel.

De Gazet van Antwerpen (die blijkbaar nog niet op de hoogte was van de diefstal) vroeg het bij Mobistar na en ontdekte niet alleen dat de partij iPhones was gestolen, maar ook dat Mobistar een aantal niet-gestolen iPhones per ongeluk heeft geblokkeerd.

Via: Gazet van Antwerpen
Tipgevers: Bart en Stijn
Foto: CC Flickr, Steve Kay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2009, 10:18
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.