iPhone 3GS en iPhone 4 zijn Amerika’s populairste smartphones

Zowel de iPhone 3GS als de iPhone 4 zijn nog steeds de best verkopende telefoons in de Verenigde Staten. De 3GS heeft zijn goede verkoop te danken aan de lage prijs waarvoor AT&T hem aanbiedt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3GS iPhone 4Omdat we aan de actualiteit gebonden zijn schrijven we vandaag de dag vaker over de iPhone 4 en iPhone 5 dan over bijvoorbeeld de iPhone 3GS. Daardoor zouden we bijna over het hoofd zien hoe alomtegenwoordig de vorige generatie iPhone op het moment is. Zo blijkt uit een rapport van de Amerikaanse NPD Group, die toezicht houdt over alle verkoopcijfers, dat het nog steeds de op een na best verkochte smartphone in de Verenigde Staten is. De eerste plek wordt ingenomen door de iPhone 4.

Beide iPhones hebben deze positie te danken aan het feit dat Apple maar weinig modellen in het assortiment heeft. Uit hetzelfde rapport blijkt namelijk ook dat 52 procent van de markt een Android-telefoon gebruikt, maar bij dit platform moet de koek worden verdeeld over veel meer toestelmakers en uitvoeringen. iOS is goed voor 29 procent van de markt.

De iPhone 3GS staat waarschijnlijk nog steeds op zijn hoge positie dankzij de prijs waarvoor hij in de Verenigde Staten verkocht wordt. Je krijgt ‘m bij een AT&T-abonnement al voor 49 dollar, een relatief laag bedrag vergeleken met de 199 dollar die je kwijt bent aan de iPhone 4. Desalniettemin zijn het indrukwekkende cijfers, vooral als je bedenkt dat de iPhone 3GS niet op de CDMA-netwerken van bijvoorbeeld Verizon werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2011, 14:24
Categorie Achtergrond
Onderwerpen verizon, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.