PhotoFast gaat webcam voor de iPad maken

Photofast baart opzien met een 200 megapixel webcam voor de iPhone. Ook zijn ze van plan een dock en een tv-tuner voor de iPad te maken.

ipad webcamHet kan niemand ontgaan zijn: gisteren is de iPhone 4 aangekondigd, met als langverwachte nieuwe functie een extra camera aan de voorzijde om te kunnen videobellen. Zat er ook maar een webcam in de iPad… geen probleem, want later dit jaar gaat Photofast een 200 megapixel webcam voor de iPad lanceren, als los accessoire. De opdruk 200 megapixel is natuurlijk een foutje: dat moet 2 megapixel zijn.

De webcam toont bewegende beelden in een resolutie van 640 x 480 pixels en hangt als een soort rugzakje achterop de iPad. Voor de aansluiting loopt er een kabeltje naar de dock connector. Photofast heeft voor dit prototype een Microsoft-webcam omgebouwd en belooft dat het uiteindelijke product er heel anders uit zal zien. De camera is te gebruiken voor videogesprekken, maar ook voor het maken van gewone foto’s. De fabrikant heeft optimistisch “Works with IM apps” opgeschreven, maar dan zullen er wel applicaties beschikbaar moeten zijn die al ondersteuning voor de extra videocam bieden.

Photofast heeft nog meer accessoires in ontwikkeling, zoals een tv-tuner voor de iPad die je eveneens op de dock connector aansluit. En er is ook een iPhone/iPod/iPad-dock met opening voor geheugenkaartjes. Het idee is dat je een backup kunt maken van je adresboek op een geheugenkaartje. Of het allemaal op de markt komt is nog de vraag; vooral rondom de tv-tuner zijn de plannen nog wat vaag.

photofast

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2010, 13:55
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.