iPhone 3G: vette vingers, krasgevoelig, nieuwe case nodig

De iPhone 3G is voorzien van een zwarte of witte plastic behuizing, die veel gevoeliger voor krassen en vingerafdrukken blijkt, dan de aluminium behuizing van de eerste generatie iPhone. Ook blijken oude cases bij de iPhone 3G niet goed te passen.

iPhone 3G behuizing krasgevoeligDe nieuwe plastic behuizing van de iPhone 3G werd door veel mensen gezien als een weliswaar minder luxe, maar in ieder geval krasbestendiger alternatief voor de huidige aluminium achterkant. Toch blijkt de nieuwe achterkant een extra nadeel te hebben: bij de aluminium behuizing had je alleen op het scherm last van vette vingers. Bij de iPhone 3G blijf je poetsen: zowel aan voor- als achterzijde zijn binnen no-time overal vinger- en oorafdrukken te zien, vooral op de zwarte versie.

De achterkant blijkt volgens iLounge niet meer te zijn dan “just glossy plastic with a thin layer of clear coating”. Het is niet keramisch en het krast net zo hard als de eerste generatie iPhone iPod nano en de vijfde generatie iPod. De witte iPhone 3G zou wel eens een betere keuze kunnen zijn: je ziet de vette vingers en de krassen minder goed.

Oude iPhone-cases blijken niet meer goed te passen omdat de iPhone iets breder is geworden. Je kunt oude siliconencase nog wel in noodgevallen gebruiken, maar echt lekker zitten ze niet. Universele accessoires zoals docks, speakers en autoladers werken natuurlijk nog wel. En wat de rode iPhone 3G betreft: iLounge vermoedt dat die later in 2008 of begin 2009 nog zal worden gelanceerd als een Product(RED).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2008, 12:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen behuizing, hoesje, iPhone 3G, krassen, printer, vuil

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.