Het kan wél: massale belangstelling voor HTC Touch Diamond

De HTC Touch Diamond beleefde gisteren z'n Europese primeur in Rotterdam. Het toestel is kleiner en duurder dan de iPhone, heeft een fraaie touchbediening maar... het is wel Windows Mobile.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

In 11 minuten gingen alle 103 toestellen de deur uit.In Nederland kijken we altijd wat meewarig naar Amerikanen die bivakkeren bij winkels, om als eerste een bepaald product te kunnen kopen. Tentjes en tuinstoelen stonden er gisteravond niet, maar het was afgelopen nacht wel een drukte van belang aan de Oudedijk in Rotterdam. Waarom? De verkoop van de HTC Touch Diamond ging officieel van start.

HTC beloofde dat het om een Europese primeur zou gaan. Het feit dat actrice Lieke van Lexmond aanwezig zou zijn om het eerste exemplaar te overhandigen, dat we de mannen van PDAshop al vanaf de oprichting kennen, dat de mensen van HTC eigenlijk vreselijk sympatiek zijn, dat we wel benieuwd waren wie nou midden in de nacht op zo’n toestel afkomt en dat we meteen een testtoestel zouden meekrijgen voor researchdoeleinden (je moet toch weten wat de concurrentie doet)… dat alles was reden genoeg om ‘s nachts in de auto naar Rotterdam te stappen.

Er wordt veel geklaagd over de prijs van de iPhone, maar in Rotterdam bleken 103 klanten gek genoeg om rond middernacht het toestel (dat los 529 euro kost!) te komen ophalen. De klanten hadden vooraf betaald, waardoor het uitdelen van ruim 100 toestellen na middernacht maar 11 minuten in beslag nam. Geen vechtende en huilende mensen, maar wel fanatieke Windows Mobile-gebruikers waarvan sommige 300 kilometer hadden gereden om als eerste de HTC Touch Diamond in hun hart te kunnen sluiten.

Wordt het een iPhone-killer? In ieder geval een zeer geduchte concurrent: het toestel draait weliswaar op Windows Mobile, maar HTC heeft behoorlijk wat aanpassingen in de interface doorgevoerd met TouchFLO 3D, een bovenliggende applicatielaag die verantwoordelijk is voor de hele ‘aanraakervaring’. Uiteindelijk zijn het nog steeds dezelfde onderliggende Windows Mobile-applicaties waar je in verzeild raakt (en dus de stylus weer voor nodig hebt), maar het is via de TouchFlo-interface simpel om bijvoorbeeld muziek af te spelen en je afspraken te checken. Verder verbaas je je hoe HTC zoveel functies in zo’n klein oppervlak heeft weten te stoppen: GPS, Wi-Fi, HSDPA, 4GB opslag, twee camera’s. Bijna alles wat de iPhone 3G ook heeft, maar met iets minder opslagruimte en iets meer camera’s. Er komt later dit jaar overigens ook nog een HTC Touch Pro; vrijwel hetzelfde model, maar dan met fysiek toetsenbordje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:08
Categorieën Achtergrond, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.