iPhone 3G kopen in China: slecht idee

Het kopen van een iPhone 3G in China lijkt een gouden deal: maar 265 dollar voor een simlockvrije 16GB iPhone! Helaas blijkt het om zwendel te gaan, ontdekte een testteam dat daadwerkelijk een bestelling plaatste.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone ChinaDe Duitse website Heise besloot de sprong te wagen en bestelde een iPhone 3G bij een Chinese distributeur. Het pakket dat een paar dagen later werd bezorgd bleek in ieder geval geen iPhone 3G te bevatten, maar een apparaat dat er exact zo uitziet. Het logo achterop de iPhone is echter wel scheefgeplakt en er staat alleen ‘iPhone’ en geen ‘iPhone 3G’ op de verpakking. De simlockvrije ‘iPhone 3G’ kostte de redactie 265 dollar, te betalen via Western Union.

Dat is op zich al een reden om sceptisch te worden, maar gelukkig kun je ook via een normale bankrekening betalen. Dat is wel iets duurder: 220 euro wordt er van de bankrekening afgeschreven. Op de website is een fotogalerie te zien, waarmee mensen hopelijk voor eens en altijd leren hoe een echte en een namaak iPhone eruit zou moeten zien. De betrokken leverancier (‘Sophie’) is blijkbaar nogal geschrokken van de publiciteit, want de website waar de nep-iPhone kon worden besteld ging plotseling op zwart.

Via: Heise

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices
Onderwerpen china, oplichting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.