iPhone 3G: Australische operator OPTUS maakt tarieven bekend

De Australische operator OPTUS heeft de prijzen voor iPhone-abonnementen bekendgemaakt. Daarbij gelden wat andere regels dan we gewend zijn.

Australia iPhoneNu de iPhone-abonnementen van T-Mobile bekend zijn is het voor onze Nederlandse bezoekers eigenlijk niet meer zo interessant om te zien wat andere operators bedacht hebben. Of het moet al zijn om te lachen en bevestiging te krijgen dat we het nog niet zo slecht hebben getroffen. OPTUS geeft daar niet echt gelegenheid toe, want ze gaan de 8GB iPhone 3G gratis leveren bij een tweejarig abonnement dat AUD$79 (€44) per maand kost en dat is vergelijkbaar met de Nederlandse tarieven.

Klanten die een 16GB iPhone 3G willen hebben betalen $2 per maand extra. Het is ook mogelijk om de telefoon met prepaid-kaart te kopen: je betaalt dan $729 voor het 8GB-model en $849 voor de 16GB-uitvoering. Waar kennen we OPTUS ook alweer van? Inderdaad, de inschrijflijst waarbij je een borg van $100 moest storten om bovenaan de wachtlijst te komen en later weer werd gestopt om dat teveel mensen eraan mee wilden doen.

Het goede nieuws in Australië is dat klanten ook kunnen kiezen voor kortere contracten, maar dan betalen ze wel duurdere tarieven: bij afsluiting van een eenjarig abonnement van $49 betaal je maandelijks $37 tot $47 om het toestel af te betalen en da’s een wat aparte constructie. Bij het abonnement van $79 krijg je $550 tegoed aan belminuten en SMS-berichten en 700MB aan dataverkeer. Blijkbaar kun je die belminuten tijdens de gehele contractsduur opmaken en zit je niet vast aan een bepaald aantal belminuten per maand. Er is ook nog een abonnement van $179 beschikbaar waarbij je $1.500 aan belminuten/tekstberichten en 1GB dataverkeer krijgt.

De Australische mobiele operators Telstra en Vodafone gaan de iPhone vanaf 11 juli 2008 ook in Australië aanbieden, maar zij hebben nog geen tarieven bekendgemaakt.

Via: Australian IT

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2008, 13:10
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, australie, tarieven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.