iPhodroid maakt Android proberen op je iPhone gemakkelijk (jailbreak)

Het uitproberen van Android op je originele iPhone of iPhone 3G is vandaag een stuk makkelijker geworden. Tot nu toe was hij vrij ingewikkeld om Android handmatig op je toestel te installeren, maar iPhodroid brengt daar verandering in voor gebruikers met toegang tot Mac OS X.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iPhodroidHet uitproberen van Android op je originele iPhone of iPhone 3G is vandaag een stuk makkelijker geworden. Tot nu toe was het vrij ingewikkeld om Android handmatig op je toestel te installeren, maar iPhodroid brengt daar verandering in voor gebruikers met toegang tot Mac OS X. Om gebruik te maken van iPhodroid heb je een iPhone 2G of 3G nodig, géén firmware 3.0 of 3.0.1, een jailbreak via redsn0w (géén Spirit), SSH met het standaard wachtwoord alpine en MacFuse.

Let op: het installeren van SSH in combinatie met het standaard wachtwoord alpine brengt de nodige risico’s met zich mee als je verbinding maakt met een publiek netwerk zoals via je 3G-verbinding.

iPhodroid logoDoor Android op je iPhone 2G of 3G te installeren via iPhodroid kan er in principe niets onomkeerbaar mis gaan. Wél is het belangrijk dat je de iPhone aan laat staan om te voorkomen dat de SSH-verbinding wordt verbroken. Dit kun je doen door in Settings, General, Auto-Lock te kiezen voor Never. Mocht je toch tegen een probleem aan lopen, dan zul je de iPhone altijd kunnen herstellen met een standaard of custom firmware. Het proces om Android via iPhodroid op je iPhone te zetten duurt minder dan 10 minuten.

iPhodroid is te downloaden op iPhodroid.com. Meer informatie over het project kun je vinden op de bijbehorende Google Code pagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:39
Categorieën Apple, Jailbreak
Onderwerpen 3G, android, installatie, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.