Moto-360-Cafe

Ontwikkelaar laat Android Wear samenwerken met iPhone

Een handige ontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen om Android Wear samen met een iPhone te laten werken. Alleen notificaties werken al.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Moto-360-CafeHeb je een iPhone en een Moto 360 of een ander Android Wear-horloge, dan kun je die apparaten niet met elkaar laten communiceren. Google gaf ooit aan dat ze wel willen zorgen dat er ondersteuning voor iOS komt, maar je kunt er nog lang op wachten. Een handige Android-ontwikkelaar heeft nu een manier gevonden om het toch te laten werken. Mohammad Abu-Garbeyyeh, beter bekend als MohammadAG, bracht een video uit waarin te zien is dat een iPhone 6 notificaties van een Moto 360 smartwatch doorstuurt. Maar echt makkelijk gaat het niet.

android-wear-iphoneHet werkt op dezelfde manier als bij de Pebble, waarbij gebruik wordt gemaakt van de officiële Apple programmeerhulpmiddelen om notificaties via Bluetooth te versturen. Het werkt om precies te zijn met Apple Notification Center Service (ANCS), een functie die sinds iOS 7 aanwezig is en die via Bluetooth berichten doorstuurt van een iPhone naar een smartwatch of ander apparaat. Dankzij een appje dat hij op de smartwatch installeerde kon hij de notificaties ontvangen. Aanpassingen aan de kant van de iPhone zijn niet nodig; er hoeft dus ook geen jailbreak uitgevoerd te worden. Notificaties zijn nog maar het begin. Om er echt iets aan te hebben, zoals het synchroniseren van data en het werkend krijgen van apps, is nog wel wat meer werk nodig. Reden om meteen een Android Wear-horloge te gaan kopen is er dus nog niet. MohammadAG heeft aangegeven dat hij de benodigde app waarschijnlijk beschikbaar gaat stellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 18:02
Categorie Achtergrond
Onderwerp android

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.