iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

iPad meer dan 5.000 keer verkocht via eBay

Veilingsite eBay heeft cijfers gepubliceerd over de iPad-verkoop tussen half maart en half april. Meer dan 5.000 iPads werden er via eBay verkocht.

eBay-logoOfficieel is de iPad alleen nog in de Verenigde Staten te verkrijgen. Eind deze maand komt daar verandering in: dan komt de iPad ook naar Australië, Canada en een zestal Europese landen. Nederland hoort daar voorlopig nog niet bij: wij moeten nog tot juli wachten. Uit recente cijfers van veiligsite eBay blijkt dat de iPad inmiddels meer dan 5.000 keer via de website is verkocht. Opvallend daarbij is dat slechts 35% in de VS zelf is gekocht. De overige 65% komt voor rekening van verkopen aan voornamelijk Europese consumenten.

Uit de cijfers, die tussen half maart en half april zijn verzameld, blijkt daarnaast dat verreweg de meeste iPads (550) naar het Verenigd Koninkrijk zijn verstuurd. Het Verenigd Koninkrijk is een van de Europese landen waar de iPad vanaf 28 mei verkrijgbaar zal zijn. Ook in Canada en Australië is de iPad populair: samen zijn zij goed voor bijna 800 iPads.

Ook blijkt uit de cijfers dat consumenten niet te beroerd zijn om wat extra geld neer te tellen voor een iPad. Sommigen gaan daarin wel heel ver. Gebruikers in de Verenigde Arabische Emiraten betaalden met een meerprijs van gemiddeld 537 dollar voor een 64 GB iPad Wi-Fi (retailprijs: 699 dollar) de absolute hoofdprijs. De Grieken spendeerden gemiddeld 269 dollar meer aan een 16 GB iPad, terwijl Russen ruim 300 dollar meer betaalden voor een exemplaar met 32 GB opslagcapaciteit.

Volgens eBay was de 64 GB iPad Wi-Fi het populairst in de Verenigde Arabische Emiraten en hebben Russen geen behoefte aan veel opslagcapaciteit: in Rusland was de 16 GB iPad veruit het populairst. In eigen land kochten mensen het liefst een 32 GB iPad Wi-Fi. In totaal gingen 231 van de ruim 5300 verkochte iPads naar Nederland. Hoeveel er gemiddeld voor werd betaald wordt echter niet duidelijk uit de cijfers.

In totaal zijn er al meer dan 1 miljoen iPads verkocht, zo maakte Apple onlangs bekend. Volgens Carl Howe, analist bij de Yankee Group, kon de teller eind deze maand wel eens naar 1,5 miljoen gaan. Hij verwacht dan ook een verkooprecord voor Apple. Howe voorspelt dat de iPad binnen een periode van 80 dagen, na de start van de pre-orders op 12 maart, een omzet van 1 miljard dollar op zal leveren.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2010, 8:19
Categorieën Achtergrond, Providers
Onderwerpen cijfers, ebay, ipad, locatie, Navigatie, nederlandse apps, prijzen, tracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.