Apple Store SoHo beschuldigd van iPad-discriminatie

De Apple Store in SoHo wordt ervan beschuldigd dat ze Chinese klanten discrimineren. Klanten kregen vreemde vragen of moesten hun paspoort laten zien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple store sohoDe Apple Store in de New Yorkse wijk SoHo wordt beschuldigd van discriminatie. Chinees uitziende klanten kregen te horen dat er geen iPads op voorraad waren. Ook eisten de Apple-medewerkers dat geïnteresseerde kopers hun paspoorten lieten zien. En één van de kopers kreeg de vraag waarom iemand die slecht Engels spreekt überhaupt een iPad nodig heeft. Een bewoner van de wijk Queens kreeg aanvankelijk te horen dat de iPads waren uitverkocht, maar kon later via een Aziatische Apple-medewerkster toch eentje kopen.

Later werd deze klant benaderd door de manager, met de vraag of hij de iPad ging doorverkopen. Grace Meng stuurde als vertegenwoordiger van de wijk Queens een boze brief naar Apple nadat ze meerdere klachten van iPad-kopers had binnengekregen. Volgens haar is Apple bang dat de Chinezen de iPads in hun thuisland gaan doorverkopen.

Via: NY Daily News
Meer info: Apple Store SoHo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2010, 22:21
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.