Million-e EB603: iPad-kloon voor e-books

Million-e maakt een e-booklezer die verdacht veel op de iPad lijkt. Het Chinese apparaat is in meerdere kleuren verkrijgbaar en draait op Linux.

million-eOp de CeBIT werden de producten van de Chinese fabrikant Million-e al in beslaggenomen omdat ze teveel op de pas aangekondigde iPad leken. Wie toch zo’n iPad-lookalike wil hebben kan alsnog bij Million-e terecht. De EB603 heeft een 800 x 600 pixels groot monochroom scherm, speciaal gericht op het lezen van e-books. Je kunt er niet eens mp3-bestandjes op afspelen, maar je betaalt dan ook maar de helft van de prijs die je voor een echte iPad betaalt. De EB603 draait op Linux en heeft 64MB geheugen, dat is uit te breiden met sd-geheugenkaartjes van maximaal 4GB. Ook is er aan Wi-Fi en een usb-aansluiting gedacht.

Daarnaast brengt Million-e nog wat andere e-booklezers op de markt, die door een 60-koppig onderzoeksteam worden bedacht. Alleen hadden ze voor het uiterlijk wel eens een echte designer in plaats van een kopieermachine kunnen inhuren.

million-e eb603

Via: Macnotes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2010, 12:13
Categorie iDevices
Onderwerpen ereader, kloon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.