iPadDevCamp dit weekend voor het eerst

Na iPhoneDevCamp, waar iPhone-ontwikkelaars kunnen netwerken is er nu ook iPadDevCamp, komend weekend in Silicon Valley.

iPadDevCampNa de populaire iPhoneDevCamps, waar iPhone-ontwikkelaars kunnen netwerken en ervaringen kunnen opdoen, is er nu ook een iPad-variant in het leven geroepen. Aankomend weekend komen in Sillicon Valley enkele honderden iPad-ontwikkelaars bij elkaar, voor wat volgens de organisatie ‘het eerste op de iPad gerichte developer event’ moet worden. Het event vindt plaats in de PayPal-kantoren van eBay in San Jose, Californië en start vrijdagmiddag om vijf uur lokale tijd.

Het driedaagse evenement wordt georganiseerd door dezelfde mensen die ook de iPhoneDevCamp-bijeenkomsten organiseren. Het is opvallend dat er zo kort na de lancering van de iPad al een evenement plaatsvindt dat volledig in het teken staat van het nieuwe apparaat. Eerder deze maand ging de iPad in de Verenigde Staten in de verkoop en begin deze week maakte Apple bekend dat er inmiddels meer dan een half miljoen exemplaren zijn verkocht.

Organisator Dom Sagolla, CEO van Dollar App, dat applicaties voor de iPad en de iPhone ontwikkelt, legt uit wat het evenement inhoudt en voor wie het is bedoeld:

We promoten het als ‘s werelds grootste samenkomst van iPad-ontwikkelaars en tevens het eerste evenement in zijn soort. Het draait om het ontwikkelen van applicaties in teamverband.

Het evenement is niet alleen bedoeld voor ontwikkelaars, ook ontwerpers zijn welkom. Sagolla maakte bekend dat het na afloop via het internet teruggekeken kan worden. Ook vinden er gelijktijdig in andere plekken op de wereld soortgelijke events plaats. Er is blijkbaar veel animo voor het event, want inmiddels hebben zich 350 mensen aangemeld en daarmee is het evenement uitverkocht. Op de website van de organisator valt echter te lezen dat mensen zich op een wachtlijst kunnen plaatsen, omdat men momenteel bezig is om extra ruimte te reserveren.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2010, 20:44
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerpen applicaties, developers, firmware, intertoys, ipad, ipod, kloon, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.