Nieuwe versie Jawbone Up verkrijgbaar in Verenigde Staten

Jawbone heeft een nieuwe versie van de Jawbone Up uitgebracht, een fitnessarmband die bijhoudt hoeveel je op een dag beweegt.

Jawbone UpJawbone verkoopt een nieuwe versie van fitnessarmband Jawbone Up, die je dagelijkse bezigheden kan bijhouden. De nieuwe Up kost 130 dollar, waardoor hij duurder is dan zijn 100 dollar kostende voorganger die van de markt werd gehaald. Qua functionaliteit lijkt de nieuwe Up nagenoeg identiek aan zijn voorganger. Hij is nog niet buiten de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Qua ontwerp lijkt de Jawbone Up wel te zijn veranderd: De voor- en achterkant verschillen op foto’s van dikte, iets dat bij de eerste versie nog niet het geval was.

De Jawbone Up houdt bij hoeveel je per dag beweegt en hoe je slaappatroon er precies uitziet. Deze informatie bekijk je in de bijbehorende applicatie, zodat je een duidelijk beeld krijgt van je algemene bezigheden. Om het plaatje af te maken kun je in de app ook invoeren wat je allemaal eet en drinkt. De app krijgt binnenkort een update, waardoor je bijvoorbeeld fitnessresultaten kunt toevoegen.

https://www.youtube.com/watch?v=l3xk48GsPIg&feature=player_embedded

Jawbone is niet de enige met een slimme fitnessarmband: Nike verkoopt de Nike Fuelband, een alternatief dat met je iPhone verbindt via Bluetooth. De Up maakt gebruik van de geluidspoort op je iPhone.

Op het moment is de Jawbone alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Jawbone verwacht de fitnessband vanaf begin 2013 in andere landen aan te bieden. Eind 2012 zal hij ook al via Canadese kanalen verkrijgbaar zijn. De Jawbone Up is in de Verenigde Staten verkrijgbaar in de Apple Store – mogelijk zal dit volgend jaar ook in Nederland het geval zijn.

De eerste Jawbone Up werd van de markt gehaald, omdat een aantal armbanden last zouden hebben van batterijproblemen. Jawbone gaf aan vroege kopers hun geld terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2012, 16:21
Categorie Accessoires
Onderwerpen jawbone, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.