Brush Monkey: je tanden poetsen met een app

Brush Monkey probeert tandenpoetsen leuk te maken met behulp van sensoren. Met een sensor wordt de data rechtstreeks naar een iPhone-app gestuurd. Het initiatief is afkomstig van Brian Krejcarek van GreenGoose die zeer gepassioneerd over sensoren is.

brush monkeyTandenpoetsen is niet altijd even leuk, maar Brush Monkey moet dit gaan veranderen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een tandenborstel met een ingebouwde accelerometer die precies bijhoudt hoe je tanden worden gepoetst. Deze data wordt draadloos naar een basisstation verstuurd die is verbonden met het interne en realtime verwerkt door de bijbehorende Brush Monkey iPhone-app. Hierop is een aapje te zien die jouw tandbewegingen nabootst.

Ben je na twee minuten klaar met tanden poetsen dan begint het aapje te dansen van geluk. Brush Monkey is een zogenaamd Kickstarter-project. De bedenker heeft minimaal 18.000 dollar nodig om het project daadwerkelijk te realiseren, een losse tandenborstelkit kost zo’n 49 dollar. Hoewel de verzamelde data nu wordt gebruikt door de Brush Monkey app, is er ook een publieke api beschikbaar zodat andere ontwikkelaars apps kunnen maken die de kit gebruiken.

tandenborstel-brush-monkey

De man achter dit project is Brian Krejcarek, een groot voorstander van alles wat met sensoren te maken heeft. Zijn bedrijf GreenGoose biedt allerlei losse sensoren aan die op allerlei manieren kunnen worden ingezet. Zo kun je met behulp van een basisstation en een stickersensor (van negen dollar per stuk) bijvoorbeeld gaan meten hoe vaak je met een frisbee gooit of bijhouden wanneer de toiletbril wordt opgetild. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt.


Is dit filmpje niet zichtbaar, bekijk het dan rechtstreeks op de Kickstarter-website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2012, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen sensor, tandenborstel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.