iPad 3 krijgt dunnere en lichtere batterij?

De iPad 3 krijgt volgens geruchten uit Azië een kleinere en lichtere batterij. Daarmee wordt ruimte gemaakt voor het Retina Display in de iPad 3, die meer ruimte nodig heeft.

ipad_2_batteryTaiwan Economic News beweert dat Apple overeenkomsten heeft gesloten met toeleveranciers Simplo en Dynapack voor het leveren van batterijen voor de iPad 3. Het zou gaan om een accu die dunner en lichter is dan z’n voorganger. Dit is nodig om ruimte te kunnen maken voor het Retina Display met een hogere resolutie. Op de foto hiernaast is nog de batterij van de iPad 2 te zien.

De nieuwe accu zal Apple 20 tot 30 procent meer kosten dan de huidige iPad-accu. Ze zijn veiliger en gaan langer mee. De verwachting is dat de iPad 3 daardoor ook duurder zal worden. Simplo en Dynapack leveren al batterijen voor de huidige iPad en de MacBook. De massaproductie voor de iPad 3 zal in het eerste kwartaal van 2012 van start gaan. In het vierde kwartaal van 2011 zullen de eerste leveringen al kunnen plaatsvinden. De kans dat de iPad 3 nog dit jaar vóór de feestdagen op de markt komt wordt steeds minder waarschijnlijk, als je op geruchten zoals deze afgaat. Eerder ging het gerucht dat de iPad 3 moest worden ‘uitgesteld’ naar 2012 omdat Apple er niet in slaagde om aan de gewenste kwaliteit van het Retina Display te voldoen. Maar het kan ook zo zijn, dat Apple zich gewoon aan het vaste lanceerschema voor de iPad houdt, waarbij de iPad 3 gewoon in het voorjaar van 2012 in de winkels ligt.

ipad-2-battery-pack

Foto’s: iFixit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 23:32
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.