T-Mobile toont datateller op website voor inzicht in dataverbruik

T-Mobile komt klanten tegemoet in de strengere databundels door op de site de gebruiker inzicht te geven in de data die ze verbruiken. Op My T-Mobile vind je de gegevens onder 'Status Internetgebruik'.

t-mobile-iphone-denkerMy T-Mobile is vanaf nu verrijkt met een datateller waarop abonnees van de telecomprovider kunnen zien hoeveel data ze al hebben verbruikt in een maand. De teller telt voor het iPhone-specifieke iSmart-abonnement, maar ook voor de Relax 2.0 en het Smart-Plus abonnementen. Dat maakt T-Mobile bekend op haar forum. Abonnees die bij T-Mobile de nieuw ingevoerde datalimieten overschrijden, krijgen geen hogere rekening, maar worden wel fors gekort op internetsnelheid. Tegen betaling van 10 euro wordt de normale snelheid van 7,2 Mbps weer geactiveerd.

De teller is te vinden onder Status Internetgebruik op de startpagina van My T-Mobile. Daarvoor heb je een accountnaam en wachtwoord nodig die je bij T-Mobile kan aanmaken.

Bij de twee duurste abonnementen van T-Mobile is ‘onbeperkt’ mobiel internet inbegrepen. Dat houdt echter nog altijd een limiet van 1 Gigabyte mobiel dataverkeer per maand in. Het goedkoopste iPhone-specifieke iSmart-abonnement biedt 500 MB dataverkeer. De snelheid van 7,2 Mbps gaat dus fors omlaag als de limiet wordt overschreven, tot slechts 64 kbps down/up. Dat is een snelheid waarbij internetten en video’s kijken nauwelijks meer mogelijk is. De nieuwe abonnementen van T-Mobile zijn op 15 augustus in gegaan. De datateller geldt niet voor mensen die hun abonnement vóór 15 augustus hebben afgesloten.

Maandag maakte telecomprovider KPN ook al bekend gebruikers enigszins tegemoet te willen treden voor de nieuw geïntroduceerde abonnementen met strenge datalimieten. Zij waarschuwt abonnees de eerste drie maanden van hun abonnement per sms als ze hun databundel hebben verbruikt.

Overigens zitten de meeste grootverbruikers van data in Nederland bij T-Mobile.

Zie je de teller niet? Dan is je abonnement te oud (voor 15 augustus afgesloten).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2011, 12:00
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, databundel, dataverbruik, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.