Thuisdeling-logo

iOS 9 beta 4 herstelt Thuisdeling voor muziek

Apple maakte met iOS 8.4 Thuisdeling voor muziek onmogelijk, maar herstelt de functie weer in de vierde beta van iOS 9.

Thuisdeling-logo
Tot ergernis van veel gebruikers perkte Apple de mogelijkheden van Thuisdeling in met de komst van iOS 8.4. Muziek streamen via Thuisdeling was ineens niet meer mogelijk met een iPod, iPhone of iPad, maar in de nieuwste betaversie van iOS 9 is de dienst weer in volle eer hersteld.

Lees ook: Thuisdeling: muziek delen met anderen

Het zal vast geen toeval zijn geweest dat het Thuisdelen van muziek ineens niet meer mogelijk was met iOS 8.4, dezelfde update die Apple Music met zich meebracht. Ineens konden gebruikers geen muziek meer naar meerdere Apple-apparaten in huis streamen, terwijl dit nog wel met AirPlay kon. Thuisdeling van muziek werd ondertussen nog wel ondersteund op Mac en Apple TV.

Thuisdeling terug in iOS 9 beta 4

Apple-topman Eddy Cue liet er geen gras over groeien en beloofde een paar dagen na de ophef hierover dat de functie hersteld zou worden in iOS 9. Nu blijkt dat het delen van muziek alvast weer mogelijk is voor gebruikers die iOS 9 beta 4 op hun toestel hebben staan. Met Thuisdeling kun je de muziek in je iTunes-bibliotheek via een WiFi-netwerk naar al je iOS-toestellen streamen.

De consumentenversie van iOS 9 verschijnt in de loop van deze herfst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2015, 9:48
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen ios 9 beta, muziek, thuisdeling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.