Foto bewerken iOS 8

iOS 8 bewaart fotowijzigingen in speciaal AAE-bestand

iOS 8 slaat gemaakte fotobewerkingen op in een los AAE-bestand, zodat andere apps weten wat er aan een foto veranderd is.

Foto bewerken iOS 8Apple gebruikt in iOS 8 een nieuw bestandstype voor foto’s, waarin gemaakte wijzigingen in de Foto’s-app worden opgeslagen. Deze bestanden worden meegenomen als je een foto van de iPhone haalt. Met het bestand kunnen andere fotobewerkers zien wat voor wijzigingen je in een foto hebt gemaakt op de iPhone, zodat je ze in theorie kunt terugdraaien.

Gemaakte fotowijzigingen worden opgeslagen in een los AAE-bestand met dezelfde bestandsnaam als de foto. In het bestand staan de doorgevoerde wijzigingen vermeld in een XML-format, waardoor het bestand minder dan 1KB groot is. Op het moment wordt het AAE-bestand nog niet actief benut, maar ontwikkelaars kunnen wellicht het bestand gebruiken in fotobewerkers voor Windows of OS X. Mogelijk wil Apple zelf AAE-bestanden in de nieuwe Foto’s-app voor OS X Yosemite benutten om iPhone-bewerkingen bij te houden.

De iPhone bewaart al langer sommige gemaakte fotowijzigingen, zodat je ze op een later moment kunt terugdraaien. Gebruik je bijvoorbeeld een filter in Apple’s eigen Camera-app, dan kun je deze op een later moment alsnog verwijderen. Met de AAE-bestanden zijn dit soort wijzigingen ook toegankelijk voor anderen.

iOS 8 AAE bestandsformaat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2014, 10:15
Categorie iOS
Onderwerpen fotografie, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.