Pinterest chatfunctie met likes

Pinterest krijgt chatfunctie

Pinterest laat je voortaan chatten met vrienden over de objecten die je pint. Alle functies als liken en repinnen blijven gewoon intact.

Pinterest chatfunctie met likesHet ‘sociale prikbord’ Pinterest heeft voortaan een chatfunctie, dankzij de nieuwste update van de iPhone- en iPad-app. Je kan vrienden niet langer alleen ‘pins’ sturen van voorwerpen of foto’s die je gaaf vindt, maar kan er vervolgens ook over chatten. Je start daarmee een chatvenster dat je kan blijven voorzien van nieuwe tekstberichten en foto’s, vergelijkbaar met bijvoorbeeld WhatsApp en Facebook Messenger.

De overstap naar een chatfunctie lijkt een standaardzet voor sociale netwerk-apps rondom foto’s. Eerder kwam de concurrerende fotodienst Instagram met Instagram Direct, waarmee je elkaar ook persoonlijke kiekjes en reacties kon sturen. Path en Facebook brachten recent hun chatoptie zelfs onder in aparte apps: Path Talk en Facebook Messenger. Pinterest zegt tegen The Verge dat de chatfunctie vooral om de gepinde objecten zal draaien, en dat het daarmee verschilt van de concurrentie.

Alle functies die je kent van Pinterest blijven overigens staan in de chat. Zo kan je de pin van je gespreksgenoot liken en zelf opnieuw delen op een van je prikborden. Dat is zelfs wat makkelijker geworden in versie 3.8 voor iPhone en iPad: met de nieuwe scrollbalk vind je je prikborden sneller. Ook pins plaatsen vanuit je fotoalbum is eenvoudiger gemaakt.

Openingsbeeld via The Verge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2014, 10:06
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.