iOS 7-icoon getoond in WWDC-banner

Een reclamebanner voor iOS 7 in San Francisco laat voor het eerst zien hoe iOS eruit gaat zien: erg minimalistisch en wit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios7-banner-7Apple had al aangekondigd dat ze een nieuwe versie van iOS zouden aankondigen tijdens WWDC. We wisten ook al dat het om iOS 7 zou gaan, maar officieel was nog niet getoond hoe het nieuwe iOS eruit gaat zien. Inmiddels is er iets meer openheid gegeven: op conferentiecentrum Moscone West is een grote banner van iOS 7 verschenen, die meer aanwijzingen bevat over het nieuwe uiterlijk.

Wat opvalt is dat de iOS 7-banner er erg minimalistisch uitziet, met een bijna iele uitvoering van het cijfer 7.

banner-ios7-5

Drie dagen geleden begon Apple met de aankleding van Moscone West. De eerste banners waren uitgevoerd in de stijl van de uitnodiging: paars en veel kleurrijke icoontjes met afgeronde hoeken. De nieuwste banner is wit met een bolletjespatroon en bevat alleen het cijfer 7. De verwachting is dat iOS 7 een compleet nieuwe gebruikersinterface zal krijgen, onder leiding van Jony Ive, tegenwoordig hoofd van de Human Interface Group bij Apple.

banners-ios7-4

banners-ios-7-1

Inmiddels is er ook een banner voor OS X verschenen, die op dezelfde manier een smal karakter bevat: in dit geval een grote X. De banner is wel iets drukker, met een grote golf. Op de achtergrond, heel anders dan banners uit voorgaande jaren. De X lijkt gebruik te maken van Helvetica Neue Ultra Light, een extreem dunne variant van Helvetica.

banners-ios7-2

banners-ios7-3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2013, 16:53
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen ios 7, wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.