SolePower: iPhone opladen door te wandelen

De SolePower is een iPhone-oplader die je aan je schoen en enkel bevestigt. Door te lopen laadt de batterij op die je aan je iPhone bevestigt.

SolePowerDe SolePower is een smartphone-oplader die ervoor wil zorgen dat je op ieder moment je iPhone van stroom kunt voorzien. Je bevestigt het apparaatje aan je been, waarna er bij iedere stap die je zet een klein beetje stroom voor een bevestigde accu wordt gegenereerd. Volgens de makers heb je na ongeveer 4 kilometer genoeg stroom bij elkaar gelopen om je iPhone volledig op te laden. Je hoeft dan alleen de accu van je enkel te halen en hem aan je iPhone te bevestigen.

SolePower heeft een algmene usb-poort waar ook de iPhone op aangesloten kan worden met de daarvoor bedoelde kabel. De makers zamelen op het moment nog geld in op Kickstarter om het apparaatje te kunnen produceren. Ze lijken zich dan ook nog in een vroege testfase te bevinden: de 4 kilometer die nodig is om de batterij op te laden is nog een streefafstand, één waarvan ze inmiddels wel vrij zeker van zijn.

Doneer je 115 dollar of meer, dan krijg je eind 2014 een SolePower toegestuurd. Dan moet het project wel slagen. Met een streefbedrag van 50.000 dollar en meer dan een maand te gaan, is het lastig om te zeggen of dit zal lukken. Het project lijkt hoe dan ook goed op weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2013, 20:00
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.